Search
Close this search box.

La Generalitat i la FSMCV van organitzar el concert ‘Gran Paquito’ amb la participació d’un miler de músics de 30 bandes de la Comunitat Valenciana

La Generalitat Valenciana i la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) van organitzar el concert ‘Gran Paquito’ que es va celebrar el diumenge 21 de novembre, i en el qual va participar un miler de músics de 30 bandes de la Comunitat Valenciana.

La directora general de Promoció Institucional, Fernanda Escribano, ha destacat que aquesta iniciativa respon a l’objectiu comú de la Generalitat Valenciana i la Federació de Societats Musicals de “posar en valor aqueixa part del nostre patrimoni cultural que tant ens caracteritza i ens singularitza com és la música i les nostres societats musicals”, perquè segons ha assegurat “som una terra de música”.

El concert es va celebrar coincidint amb la festivitat de la patrona dels músics Santa Cecilia, el 22 de novembre, data que es programen concerts, cercaviles i activitats en les tres províncies de la Comunitat Valenciana.

Així mateix, cal destacar que la iniciativa es va emmarcar en el projecte Terra de Música, impulsat per la Generalitat i la FSMCV, l’objectiu de la qual consisteix a posar en valor les societats musicals i donar suport a la seua candidatura per a ser reconegudes com a Patrimoni Immaterial de la UNESCO. A través de Terra de Música es desenvolupen cicles de concerts per a visibilitzar tot el patrimoni immaterial, cultural, social i educatiu de tot el col·lectiu que forma part de la FSMCV.

‘Paquito el chocolatero’, peça principal

En el concert es va interpretar el pasdoble valencià més internacional, ‘Paquito el Chocolatero’, com a peça principal del recital. Es tracta de la peça musical més vegades interpretada en directe en tota Espanya, així com l’obra que més drets d’autor ha generat amb aportacions procedents de més de quaranta països dels cinc continents. Aquesta obra va ser creada pel compositor Gustavo Pascual Falcó i el seu cunyat, Francisco Pérez Molina, en 1937.

El repertori també va incloure els pasodobles ‘El tio Ramón’ i ‘Xabia’ de Ramón Salvá, ‘Amparito Roca’ del compositor Jaime Teixidor i ‘València’ del mestre Padilla, entre altres.

Bandes participants

En el concert ‘Gran Paquito’ van participar un total de 26 bandes de música de la província de València. En concret les bandes Unió Musical d’Alaquàs, Joventut Musical d’Albal, Sociedad Artística y Cultural Unión Musical de Benetússer, Ateneo Musical de Cortes de Pallás, Unió Musical de la Pobla de Farnals, Centro Artístico Musical de Moncada, Juventud Musical Virgen de La Estrella de Gilet, Sociedad Musical de San Antonio de Benagéber, Sociedad Musical San Francisco de Paula de Bolbaite, Societat Artística Musical de Benifaió, la Associació Amics de la Música de Benifaió, i Agrupació Musical Enovense.

També van participar les agrupacions: Sociedad Artístico Musical ‘El Valle’ de Càrcer, Agrupació Musical de Senyera, Unió Musical ‘El Xúquer’ Sumacàrcer, Societat Musical l’Armonia de Montroi, Unió Musical Lira Realense de Real, Unión Musical de Jalance, Agrupació Musical Vernisa de Llocnou de Sant Jeroni, Centro Instructivo Unión Musical de Sot de Chera, Sociedad Musical “La Lira” Titaguas, Asociación Centro Artístico Cultural de Tuéjar, Societat Musical Benirredrà, Uniò Musical d’Albaida ‘L’Aranya’ i la Sociedad Instructivo Musical ‘La Primitiva’ d’Alborache.

Així mateix, van participar tres agrupacions de la província d’Alacant: el Centro Artístico Musical de Pedreguer, la Asociación Musical La Esperanza de Aspe y la Unión Musical de Jacarilla; así como la Associació Unió Musical Sant Josep de Calassanç de Castelló de la Plana.

La FSMCV està formada per 550 societats musicals, 1.100 bandes de música, més de 600 centres educatius, més de 40.000 músics, 60.000 alumnes i 200.000 socis i milers de voluntaris. Unes xifres que representen el 50% de les societats musicals que hi ha en tota Espanya. Moltes d’elles, centenàries o bicentenaries, han desenvolupat una labor educativa, social i cultural, que impregna tot el teixit social i tota la geografia valenciana.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías