Search
Close this search box.

Més de 300 escolars posaran en escena demà “Cantata Cantània. 50 milions de segons” una producció musical emocionant i irònica sobre els records en l’escola.

LLíria, 18 d’abril de 2016

Set cors escolars posan en escena demà a les 11 hores al TeatreLaUNió de Llíria esta obra de L’Auditori de Barcelona en tres concerts i clausuran la seua gira el 15 de maig al Reina Sofía dins del programa Primavera Educativa de la Conselleria d’Educació.

50 milions de segons és el temps que passem, més o menys, a l’escola al llarg de la nostra escolaritat. I durant tot aquest temps vivim moltes experiències que, més tard, es convertiran en records que ens acompanyaran tota la vida. Set cors escolars de la comarca del Camp de Túria -tres de Llíria, un de Marines, un de Vilamarxant, un de L’Eliana i un d’Olocau-Gàtova-, un cor de la comarca de l’Horta Nord (Alfara del Patriarca) i els dos actors-cantants, junt amb una desena de músics professors del Conservatori Professional de Llíria, junt amb la col·laboració de l’Ajuntament de la localitat de Llíria són els protagonistes de la Cantata Escolar “50 milions de segons”.

Al llarg d’una hora, més de 360 xiquets i xiquetes ens interpretaran cançons amb un to irònic, simpàtic i una mica gamberro, sobre records com el nostre bocata preferit, la suposada mania que ens té una professora, l’excés d’activitats extra-escolars o un atac de polls. I amb un to emocionat i sorprenent, sobre records, a vegades tan dolents com el bullying, la gelosia pel germà que acaba de nàixer o els mestres que anem deixant enrere.

Tot això acompanyat per una música eclèctica i teatral, de vegades divertida i d’altres sentimental, on hi cap tant el pop com el rock-and-roll, les marxes o el rag-time. Al llarg d’ aquest curs escolar els centres educatius: CPE SANTA ANA, CEIP SANT MIQUEL i CEIP SANT VICENT tots tres de Llíria, CRA ALT CARRAIXET d’Olocau i Gàtova, CEIP HORTA MAJOR de Vilamarxant, CEIP CASTILLO DEL REAL de Marines, CEIP EL GARBÍ de L’Eliana i el CEIP SAN JUAN DE RIBERA d’Alfara del Patriarca han treballat la lletra i música de la Cantata des de cada escola, amb l’objectiu d’organitzar un concert anomenat CANTATA CANTÀNIA.

50 MILIONS DE SEGONS, producció de l’Auditori de Barcelona i que s’oferirà el proper dimarts 19 d’abril, a les 11:00 h en el Teatre de la Unió Musical de Llíria, per als alumnes del centres participants i que, per les característiques globals pensades exclusivament per a ells, per la qualitat i per la implicació personal i col·lectiva en l’acte, es convertisca en una vivència musical important i inoblidable per a tots.

S’oferirà una altra sessió el proper divendres 22 d’abril, a les 19:00 h per a pares, mares i familiars dels xics i xiques cantaires participants per visibilitzar la tasca musical realitzada i amb un caràcter solidari amb la replega d’aliments per a Cáritas de Llíria.

Per últim, el proper 15 de maig i en el marc de la trobada “Primavera Educativa”, organitzada per la Conselleria d’Educació, Cultura i Esports, s’interpretarà novament la Cantata a la Sala Simfònica del Palau de les Arts Reina Sofia de València.

Compartir:

Últimas noticias

XI Festival Música i Família

Divendres que ve 31 de maig arriba a Cocentaina l’esperat Festival “Música i Família”, organitzat per la FSMCV, la Diputació

Categorías