Search
Close this search box.

Naix a Barcelona, la banda ‘La Valenciana’

Barcelona, 29 d’abril de 2016

La Societat Musical del País Valencià a Barcelona ‘La Valenciana’ realitzarà el seu primer concert el pròxim 30 d’abril a les 12h al Passeig de Sant Joan amb Sant Antoni Maria Claret dins del programa d’actes de la XII Jornada Popular del País Valencià a Barcelona organitzat per l’Espai País Valencià.

Amb la col·laboració de l’Espai País Valencià i la Casa València a Barcelona, ‘La Valenciana’ vol portar a Barcelona el fort arrelament que tenen les bandes de música dins la cultura popular valenciana.

“El preludi fou passat mes de març, quan es va organitzar una“Entraeta” de Moros i Cristians a la Vila de Gràcia, dins les Jornades de Música Festera, i molts dels músics que van participar es van quedar amb ganes de més. Si bé la idea de formar una banda de música ja ronda pel cap dels músics involucrats en la gestió de l’Espai País Valenciàila Casa València de Barcelona, l’èxit de la convocatòria va fer que es decidís donar un pas endavant i fer una convocatòria pública performar la banda. I amb la intensitat i velocitat amb que explota una bona traca, la convocatòria va ser un èxit rotund”, asseguren des de l’organització.

Actualment hi ha vora 100 músics que formen part d’aquesta banda sota la direcció de Vicent Pérez i Esteban, trombó de l’ OBC i compositor valencià. Músics de pobles i ciutatsde les diferents comarques valencianes que tenenun nexe en comú molt fort: les ganes de gaudir.

Per aquest primer concerts’htriatun repertori molt característic valencià. Els pasdobles Lo cant del Valencià de Pedro Sosa, i Mi Barcelona de Julio Lapota resumeixen l’esperit d’aquest concert, que segons el director, “no és altre que‘portar el nostre cant valencià a Barcelona que és ara la nostra casa”.

L’obra Cançons de Mare del compositor Rafael Talens serà la peça principal del concert i ens farà un recorregut per temes populars valencians en tres temps ‘Mareta’, ‘Visanteta es casa’ i ‘Baix el pont de Cullera’. La música festera també estarà present amb una marxa mora i una cristiana. Mentre Als Berebers de Jose María Perez Vilaplana, serà l’homenatge del director a qui va ser el seu mentor com a compositor de música festera.

Compartir:

Últimas noticias

XI Festival Música i Família

Divendres que ve 31 de maig arriba a Cocentaina l’esperat Festival “Música i Família”, organitzat per la FSMCV, la Diputació

Categorías