Search
Close this search box.

La FSMCV exporta les Societats Musicals de la Comunitat Valenciana als EUA a través de la realitat virtual

La Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) difon aquests dies a Chicago (els EUA) el patrimoni musical de les societats musicals de la Comunitat Valenciana mitjançant la realitat virtual. Així, l’estand de FSMCV en la fira Midwest Clinic, que se celebra del 18 al 21 de desembre a Chicago, incorpora enguany com a novetat la innovació tecnològica per a acostar al públic estatunidenc la realitat musical de la Comunitat Valenciana.

Midwest Clinic de Chicago és una de les fires més importants d’educació musical i música de banda del món, que atrau cada any a més de 17,000 persones. En ella es donen cita anualment les principals institucions, centres educatius, fabricadors d’instruments, editorials i altres entitats d’aquest àmbit procedents de tots els continents. La FSMCV ve participant diversos anys consecutius en aquest fòrum musical amb el suport de Turisme Comunitat Valenciana i el INAEM.

Enguany, en una clara aposta per la innovació, la FSMCV pretén traslladar l’experiència de les societats musicals en primera persona fins als EUA mitjançant una immersió a través de la realitat virtual. Amb unes ulleres d’última tecnologia, els assistents a l’esdeveniment poden viure de primera mà el que se sent en gaudir d’una experiència nascuda en la terra de la música: la Comunitat Valenciana.

En paral·lel, i emmarcat en la fira, la FSMCV oferirà aquesta nit, al costat de l’Oficina de Turisme d’Espanya, una recepció en l’Institut Cervantes de Chicago a touroperadors i directors d’institucions educatives i artístiques de tot el món.

Per a la presidenta de FSMCV, Daniela González “la difusió internacional de les nostres societats musicals de la Comunitat Valenciana, considerades un moviment únic en el món, és un eix estratègic en el qual treballem des de fa dècades i que ara implementem amb innovació tecnològica com la realitat virtual, per a acostar cada vegada més, la nostra realitat musical a tothom”.

Entre altres projectes presentats, cal destacar l’esmentat “Music Immersion Travel”, així com Jove Orquestra Simfònica i la Jove Banda Simfònica de la FSMCV, referents de qualitat dels músics valencians, a més del pròxim congrés internacional que València acollirà al juliol organitzat IGEB (Societat Internacional per a la investigació i difusió de música per a instruments de vent) en col·laboració amb FSMCV.

Una experiència virtual amb so valencià

Els assistents al Midwest Clinic de Chicago, un dels cors de la música als EUA, poden constatar el tremend nivell dels joves músics de la Comunitat Valenciana en viure en primera persona un dels concerts recentment protagonitzats per la Jove Orquestra Simfònica de la FSMCV en el Palau de la Música de València. En aquesta experiència, els visitants a l’estand de FSMCV en la fira, experimenten com és participar, al costat dels 95 músics de la Jove Orquestra dirigits pel prestigiós director Cristóbal Soler i acompanyats pel Orfeó Valencià.
La Jove Orquestra Simfònica, una de les actuals formacions juvenils més prestigioses, naix en 2014 amb la finalitat de promocionar l’estudi i la pràctica de la música en l’àmbit orquestral i proporciona als estudiants l’oportunitat de treballar sota la direcció dels millors directors d’orquestra, accedint a un repertori orquestral d’alta qualitat.

Música Immersion Travel: la música valenciana com a focus d’atracció turística

Aquesta acció s’emmarca dins de la col·laboració entre FSMCV i Turisme Comunitat Valenciana que té com a objectiu posicionar la música de la Comunitat Valenciana i les seues societats musicals, declarades Bé d’Interés Cultural (BIC) en 2018, com a focus d’atracció turístic internacional.

En aquesta línia, en col·laboració amb Turisme Comunitat València, la FSMCV té en marxa el projecte Music Immersion Travel, amb l’objectiu d’atraure a músics de tots els racons del planeta per a viure en primera persona l’experiència de les Socieades Musicals de la Comunitat Valenciana, la terra de la música. A través de diferents paquets turístics, els músics podran, a més d’experimentar la convivència del dia a dia al costat dels nostres músics, gaudir de les nostres festes i tradicions, com tocar en Falles o Moros i cristians, entre altres.

Compartir:

Últimas noticias

XI Festival Música i Família

Divendres que ve 31 de maig arriba a Cocentaina l’esperat Festival “Música i Família”, organitzat per la FSMCV, la Diputació

Categorías