Search
Close this search box.

La FSMCV reclama a la Jornada Sobre Comptabilitat i Fiscalitat d’Entitats No Lucratives un tractament just per les SSMM

València, 11 de novembre del 2016

El tresorer i responsable de l’àrea jurídica i econòmica de la FSMCV, Luis Vidal, participà ahir a la jornada sobre comptabilitat i fiscalitat d’Entitats No Lucratives organitzada pel Registre d’Economistes i Assesors Fiscals, a la qual va coincidir amb els ponents, ex alts càrrecs de l’Institut de Comptabilitat i Auditoria de Comptes (ICAC) i d’Hisenda en la urgent necessitat de reformar i millorar el tractament fiscal de les associacions, de forma que existisca un marc normatiu que protegisca la innegable contribució a l’interés general d’aquestes entitats, entre elles les SSMM.

En eixe sentit, Luis Vidal va exposar l’injust tractament de les rendes obteses per les actuacions musicals, que malgrat coincidir amb la finalitat social de les SSMM, no estan exemptes i tributen en l’impost sobre societats al mateix tipus de gravamen que les obtingudes per una empresa. També va destacar les totalment injustificades traves que Hisenda està posant per poder accedir a un millor règim d’incentius fiscals mitjançant la declaració d’utilitat pública.

També els va plantejar la necessitat de que les compensacions de despeses que reben els voluntaris per la seua participació en les activitats que desevolupa la entitat (en el nostre cas els músics aficionats), estiguen exemptes de tributació en IRPF en la quantitat que no supere l’import de despeses i dietes exemptes per als treballadors.

Els ponents van animar a la FSMCV a presentar les seues reivindicacions i van considerar que l’escenari polític actual, amb absència d’una majoria clara en el Congrés, pot facilitar el suport dels grups polítics en un moment en el qual sembla que pot reprendre’s per fi la reforma de la Llei de Mecenatge.

Per la seua banda, tal como es va exposar a l’Assemblea General de la FSMCV celebrada el mes passat a Cullera, el grup de treball de la Universitat de València ja ha iniciat l’estudi encarregat per la Federació per a proposar millores en el marc normatiu, i en els pròxims dies remetrà un qüestionari a les SSMM amb la finalitat de recaptar dades imprescindibles per conéixer la realitat del nostre col·lectiu i que les seues propostes dónen una adequada resposta als problemes de les SSMM en aquest àmbit.

 
 

Compartir:

Últimas noticias

XI Festival Música i Família

Divendres que ve 31 de maig arriba a Cocentaina l’esperat Festival “Música i Família”, organitzat per la FSMCV, la Diputació

Categorías