Search
Close this search box.

La SAM d’Alginet incorpora a 58 joves músics i clausura les activitats entorn de Santa Cecília

La Societat Artística Musical (SAM) d’Alginet va finalitzar amb diversos actes aquest cap de setmana un mes en què ha dut a terme nombroses activitats en commemoració i entorn de la festivitat de Santa Cecília, patrona dels músics, hui 22 de novembre. Amb aquestes iniciatives, la societat musical ha impulsat i visibilitzat la labor que desenvolupa i deixa arrere el greu impacte que ha suposat la crisi sanitària encara que respectant les mesures sanitàries enfront del Covid-19.[Ver documentación adjunta]

En la recta final d’aquestes celebracions la Banda de la SAM d’Alginet va haver d’ajornar el dissabte, per les fortes pluges, una cercavila per a recollir els nous músics de les diferents agrupacions de la SAM d’Alginet 2021. El diumenge es va traslladar a Santa Cecília des de la Casa de la Música, va tindre lloc una recepció i imposició d’insígnies per part de l’alcalde, José Vicente Alemany, als nous membres de la societat musical en el Teatre Modern; es va oficiar una missa en honor a la patrona dels músics en la qual va participar el Cor, dirigit per Candi Escrivà; i per a finalitzar, es va celebrar un menjar de germanor per a tots els components de la societat musical.

Voro López, president de la SAM d’Alginet, ha agraït “el suport de la ciutadania, de l’Ajuntament d’Alginet, així com el de diverses empreses i entitats públiques i privades en totes les activitats”, i ha destacat “la gran presència i acolliment del públic en els concerts, cercaviles i actes socials amb els quals volem encarar un futur esperançador”. En aquest sentit, López ha subratllat “les accions que duu a terme la societat musical en les àrees de gestió, sistema educatiu i comunicació per a situar a l’entitat a l’altura del projecte social, educatiu i cultural que desenvolupa des de fa 127 anys”.

En aquests dies, s’ha donat la benvinguda i presentat als 58 joves músics que s’incorporen a les formacions de la SAM d’Alginet corresponents a 2020, que no ho van poder fer l’any passat pel coronavirus, i 2021. La Banda de la SAM d’Alginet contará con 27 nuevos músicos, la banda juvenil con 21 y la orquesta con 10, lo que supone un notable incremento del número de intérpretes. A més, es va celebrar un assaig general de portes obertes, cercaviles, jocs, xocolatada, berenar…

Com a activitats destacades cal esmentar les actuacions de les agrupacions de l’entitat. La Banda de la SAM d’Alginet comptarà amb 27 nous músics, la banda juvenil amb 21 i l’orquestra amb 10, la qual cosa suposa un notable increment del nombre d’intèrprets. La Orquestra de la Societat Artística Musical d’Alginet, dirigida per Olga Clari, i el Grup de Percussió Stick Trencat, dirigit per Marc Sotorres, van oferir un concert en el Teatre Modern el dia 7, amb uns programes amb obres de Vivaldi, Mozart, Brahms, Bizet, Beethoven i Sibelius; i de Goran Bregovic-A. Soler, Dávila, Rosauro, Jansen, Camilo, i Gaynor, respectivament.

Concert Extraordinari de Santa Cecília

La Banda de la SAM d’Alginet, dirigida per Carlos Aguado, va brindar el dia 14 el Concert Extraordinari de Santa Cecília en un Teatre Modern ple. Aguado va abordar amb la formació un programa molt celebrat pel públic: en la primera part van interpretar La Torre del Oro de Gerónimo Giménez,Xilofonia de Lionel Beltrán-Cecília, Malaguenya de Barxeta(cançó popular) i La Via Augustade José María García Montalt. En la segona, Larga cordobesade Francisco José Martínez, Cinquena Simfonia i Mambo número 5 de Beethoven / Pérez Prado, La leyenda de Maracaibo de José Alberto Pina i Pepita Greusde Pascual Pérez Chovi.

La SAM d’Alginet, fundada en 1894, és un dels referents del moviment associatiu valencià i d’interés social a La Ribera Alta per la seua dilatada història. Compta amb un centre de música autoritzat amb 129 alumnes, una escola de música amb 104, una banda simfònica amb 110 músics, i agrupa en el seu si a altres formacions artístiques com la banda juvenil, orquestra, cor i un grup de percussió que integren un total de 238 intèrprets. Així mateix, 300 socis conformen la massa social que dóna suport al projecte que fomenta.

La SAM d’Alginet és membre de la FSMCV, una associació que agrupa 550 societats musicals, amb 43.000 músics, 60.000 alumnes i més de 200.000 socis, que representen el principal agent cultural del territori segons la Universitat de València.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías