Search
Close this search box.

L’Artística Manisense presenta El Olimpo de los Dioses en el Concert de Sant Joan el pròxim dissabte

  • La Banda Simfònica de L’Artística Manisense, baix la batuta del seu director titular Manuel Godoy, dedica el Concert de Sant Joan al compositor alacantí Óscar Navarro.
  • A més de la suite El Olimpo de los Dioses, el programa inclou dos obres més d’Óscar Navarro

Manises, 20 de juny de 2024. La Banda Simfònica de L’Artística Manisense, baix la batuta del seu director titular Manuel Godoy, ofereix aquest dissabte el seu tradicional Concert de Sant Joan, dedicat en aquesta edició al compositor alacantí Óscar Navarro.

Com a peça central del programa, la banda interpretarà l’obra El Olimpo de los Dioses (‘L’Olimp dels Déus’), una suite de deus moviments dedicada als dotze déus grecs de l’Olimp.

A més, la banda interpretarà els pasdobles Jenaro Melguizo i Andrés contrabandista, també d’Óscar Navarro.

L’Artística Manisense organitza el Concert de Sant Joan amb la col·laboració de l’Ajuntament de Manises, i dins de la Campanya Excel·lent Música de Banda de la Diputació de València.

El concert se celebrarà a les 22:00 hores de dissabte 22 de juny, a la plaça de l’església de Manises.

El compositor: Óscar Navarro

El compositor Óscar Navarro (Novelda, 1981) ha estat esta setmana d’actualitat per ser l’autor de l’obra dedicada a Felip VI amb motiu del desé aniversari de la seua proclamació com a rei d’Espanya, l’obertura Rey Felipe VI que es va estrenar ahir al Palau Reial per la Unitat Musical de la Guàrdia Reial.

Óscar Navarro és un compositor reconegut en l’àmbit nacional i internacional, i compta amb diversos entre els quals el prestigiós premi Hoollywood Music in Media Awards de Los Ángeles o una nominació als Premis Goya.

La seua música s’ha interpretat en tot el món, en auditoris com el Carnegie Hall de Nova York, La Scala de Milà, l’Auditori Nacional de Música o el Teatro Real.

El Olimpo de los Dioses, l’obra que interpretarà la Banda Simfònica de L’Artística Manisense dissabte, va ser un encàrrec que va rebre com a compositor resident de la Jove Orquestra de la Comunitat Valenciana durant els anys 2013 i 2014. Es tracta d’una suite dividida en deu moviments, que representen musicalment els dotze déus grecs. La suita comença amb un gran tro que serà el fil conductor de l’obra i que representa la força i energia de Zeus, pare dels déus. A partir d’ahí, cadascun dels moviments ens anirà presentant un o diversos déus: Hermes, Artemisa, Hades, Posidó, Demèter, Hefest, Apol·lo, Afrodita, Ares i Atena i, finalment, Zeus i Hera, rei i reina de l’Olimp.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías