Search
Close this search box.

Soundcool reconegut als Premis SIMO d’Educació 2016 com a millor recurs TIC

  • Els premis SIMO EDUCACIÓN 2016 han guardonat Soundcool a la categoria de millor experiència en programació i robòtica.
  • Soundcool, desenvolupat a la Universitat Politècnica de València, és un innovador sistema d’educació musical que permet la creació col·laborativa mitjançant dispositius mòbils.
  • La Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana col·labora en la difusió i millora didàctica de l’eina gràcies a la seua implementació en la xarxa de centres educatius de les Societats Musicals.

València, 17 d’octubre del 2016

Soundcool ha sigut premiat a la 4a edició dels premis SIMO EDUCACIÓN 2016 als quals destaquen els millors recursos TIC per a l’àmbit educatiu en la categoria de millor experiència en programació i robòtica.

El projecte, que ha sigut portat a terme pel grup d’investigació d’Arts Performatives i Tecnologia (PerformingARTech), està dirigit per Jorge Sastre, compositor, enginyer i professor del Màrter Universitari en Música UPV. Va començar a desenvolupar-se al 2013, amb la finalitat de generar una eina d’aprenentatge creatiu adaptada als recursos tecnològics actuals i buscant generar un entorn d’ús fàcil que motive als alumnes i facilite la feina al professor.

Soundcool compta amb el suport de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV), facilitant la formació necessària per a la implementació del programa en la seua xarxa de centres educatius. A més, ha estat finançat per la Fundació Daniel i Nina Carasso, la Universitat Politècnica de València, el programa Erasmus+ i la Generalitat Valenciana. El recolzament de la Generalitat al projecte Soundcool arriba de la mà de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, organisme que portarà a terme la presentació oficial del projecte el pròxim 16 de novembre.

SIMO EDUCACIÓN 2016

L’acte de lliurament del premi es va celebrar el passat divendres 21 d’octubre, al marc de SIMO EDUCACIÓN, l’esdeveniment de referència en l’àmbit de la tecnologia orientada a l’ensenyament.

Els premis a la innovació educativa reconeixen la feina dels professionals, empreses i institucions que afavoreixen el desenvolupament i implantació de solucions TIC al sector educatiu. Mitjançant estos guardons, SIMO EDUCACIÓN pretén contribuir a la difusió i reconeixement dels recursos i projectes TIC disponibles, a més de reflectir els avantatges i beneficis que donen a la comunitat educativa i al conjunt de la societat.

El jurat encarregat d’avaluar les 327 candidatures presentades enguany el van integrar: Mar Jiménez, de l’Instituto Nacional de Tecnologías Educativas y de Formación del Profesorado (INTEF); Gaspar Ferrer, d’Utopías Educativas; Juanmi Muñoz, de Cel Working; Juan Carlos Palomino, d’Asociación Espiral, Educación y Tecnología; i Javier Palazón, d’Educación 3.0. Els guardons s’han dividit en dos modalitats segons si es centren en tecnologies i recursos per a l’aula o en les millors experiències basades en les TIC.

Junt amb Jorge Sastre, director del projecte, van replegar el premi en nom de tot l’equip els professors Adolf Murillo, responsable pedagògic de Soundcool, Remigi Morant, vicepresident de la FSMCV i director del Departament de Didàctica de la Expressió Musical, Plàstica i Corporal de la Universitat de València (UV), Elizabeth Carrascosa, directora del projecte Erasmus+ i professora de la UV, i Núria Lloret, responsable de comunicació i xarxes socials de Soundcool.

Soundcool en la 48º Asamblea General FSMCV

En la seua aposta per les noves tecnologies al terreny educatiu, la 48a Assemblea General de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana va acollir el passat 1 d’octubre a Cullera la conferència de presentació de l’eina Soundcool, amb l’objectiu de promocionar aquest sistema de creació musical col·laborativa a la xarxa de centres educatius de la FSMCV.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías