Search
Close this search box.

El compositor valencià Bernardo Adam Ferrero compon el nou himne de la FSMCV, “Marxa Federal”, amb motiu del seu 50é aniversari

La Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) ha escollit al compositor i director d’orquestra valencià Bernardo Adam Ferrero per compondre el seu nou himne Marxa Federal amb motiu del seu 50é aniversari. Aquesta obra serà estrenada per la Jove Banda Simfònica de la Federació el pròxim dissabte 26 de maig en l’acte que se celebrarà a Mestalla per a commemorar els 50 anys de la FSMCV i aconseguir 15 Guinness World Records de la música.

La finalitat de la marxa que he creat per a la FSMCV ha sigut crear una composició que contribuïra a ressaltar i enaltir els diversos actes que s’han organitzat per a commemorar les noces d’or de la Federació, la qual cosa ha sigut tot un honor per a mi”, ha declarat Bernardo Adam Ferrero.

Com el propi compositor ha assenyalat, la Marxa Federal, des de la seua pròpia estètica ve a configurar una música que en la seua primera part es manifesta amb un caràcter marcadament protocol·lari, de ritme pausat, d’ampli contingut harmònic i solemne en la seua interpretació.

Significa, en certa forma, les pròpies essències sonores i en paral·lel s’acompanya de l’estímul, l’entusiasme i l’orgull del sentiment artístic que conforma tota una gran associació com és la FSMCV”, ha explicat Bernardo Adam Ferrero.

Aquesta introducció és continuada per una altra personalitat musical convertida en uns llenguatges sonors més populars i que confereixen l’atractiu de la pròpia desfilada, música per a acompanyar als diversos actes commemoratius, de recepció i de contrast amb la primera part.

Un fragment melòdic i suau en el centre de la marxa anuncia l’arribada del tram final ja majestuós amb els contrapunts i contrastos de ritme, tempo, intensitats, etc., anunciant la grandiositat d’una música i uns músics que, des de la grafia musical, proclamen la noblesa d’un art imperible i bell i hui convertit en aniversari”, ha conclòs.

opt WhatsApp Image 2018 05 18 at 08.31.40

D’esq. a dta.: Remigi Morant Navasquillo, vicepresident FSMCV; Pedro Rodríguez, president FSMCV; Bernardo Adam Ferrero, compositor; Luis Vidal, secretari FSMCV.

26 de maig: 15 Guinness World Records de la música a Mestalla

El pròxim 26 de maig se celebrarà en el camp de futbol de Mestalla (València CF) un dels esdeveniments més memorables que han sigut programats per la FSMCV per a commemorar el seu 50é aniversari. En ell està previst inundar la ciutat de València de música amb més de 20.000 músics provinents de Societats Musicals de les tres províncies i en un sol dia s’intentarà batre 15 Guinness World Records.

D’aquesta forma, s’ha dissenyat un esdeveniment inèdit a València que començarà amb una desfilada de bandes de música per diverses avingudes de la ciutat a les 19.00h. Posteriorment, es realitzarà una trobada en el camp de Mestalla que s’iniciarà a les 21.00h, on els músics seran actors-espectadors i, per descomptat, protagonistes. A més, hi haurà actuacions de grans referents del panorama cultural i musical valencià.

Sobre Bernardo Adam Ferrero

Compositor i director d’orquestra, Bernardo Adam Ferrero és nascut a Algemesí (1942, València). Pel que es refereix a la seua formació, ha cursat Piano, Composició i Direcció d’Orquestra en els Conservatoris de València, Madrid, París, Roma i la Accademia Chigiana de Siena (Itàlia) amb els mestres José María Cervera, Daniel de Nueda, Ernesto Francés, Estimant Blanquer, Franco Ferrara, Nino Antonellini, Godfredo Petrassi, Luigi Dallapíccola, Olivier Messiaen i Betsy Jolas.

Juntament amb açò, ha obtingut els premis nacionals de Composició “Joaquín Rodrigo”, “Manuel Palau”, “Premi de l’Institut d’Estudis Alacantins”, premi “Maestro Villa” de Madrid (internacional), a Barcelona va ser premi de la Fundació Espanyola de la Vocació en Composició i Direcció d’Orquestra, premi “Ausias March” (València), premi “Amics d´Or”, premi “Mercedes Massí” al millor expedient acadèmic.

A més, posseeix el Màster del Fórum d’Alta Direcció (Madrid) per la seua trajectòria professional i a New York va ser reconegut amb el “Order of Merit” per la seua contribució al món de la Música.

En el Festival Internacional de Música de Cuba va rebre la “Batuta d’Or del Gran Teatre de l’Havana” i va ser Medalla d’Honor en el Festival Internacional “Mid West”de Chicago (USA) dirigint al Grup de Solistes “Mare Nostrum”.

D’altra banda, el govern de Filipines també li va atorgar en la ciutat de Manila la Petxina de Plata per la seua contribució a la música espanyola en aquest país. A més, a aquesta llarga llista de reconeixements, se suma el Premi”Egrem” d’Amèrica al treball discogràfic sobre la seua obra Homenatge a Joaquín Sorolla, el Premi “Sapienta” del Grup d’Estudis d’Actualitat Valenciana i la condecoració pel Govern de l’Estat de Carabobo (Veneçuela) amb l’Ordre de la Batalla de Carabobo, que va rebre en la ciutat veneçolana de València.

L’Ajuntament d’Algemesí, li va atorgar el “Guardó d’Honor 2002”, la FSMCV el “Premi Euterpe 2003” a la composició musical, a València va obtenir el premi de la “Llama Rotaria 2006” i va ser proclamat “Fill adoptiu” d’aquesta ciutat.

Com a director convidat dirigeix Orquestres, Cors i Bandes tant nacionals com a internacionals. A més, imparteix conferències i articles en diverses revistes europees i americanes, principalment.

Foto Bernardo Adam Ferrero

Bernardo Adam Ferrero

Com a director titular i convidat ha estat al capdavant de les Orquestres de València, Còrdova, Simfònica de Madrid, RTVE, Simfònica de Múrcia, Orquestra Lírica Espanyola, Unió Musical de Lliria (director fundador), Collegium Instrumentale, Cascais Oeiras (Portugal), Simfònica de Sofia (Bulgària), Mar del Plata, Teatre Colón (Argentina), Nacional de Cuba, Simfònica Eslovaca, Simfònica i Cor de Virgínia (EE.UU) i bandes espanyoles, europees i americanes. Actualment, dirigeix a Madrid a la Real Camerata Espanyola i a València l’Orquestra de cambra i el grup de solistes “Mare Nostrum”.

Compon música per a cinema i realitza estudis de recerca efectuant enregistraments diversos. Les seues obres musicals editades es conserven en la Biblioteca Nacional de Madrid. Recentment, ha dirigit l’enregistrament National Anthems of the World amb 103 himnes recopilats amb la Banda Simfònica d’Infanteria de Marina de Madrid.

Ha publicat diversos llibres entre els quals destaquen Les Bandes de Música en el Món, 1.000 músics valencians i L’educació per la música. És Acadèmic de la Real de Belles Arts de Sant Fernando de Madrid, Rector de l’Acadèmia de la Música Valenciana i Membre de Mèrit de la Fundació Carlos III. Posseeix la medalla i encomanamentMarxa Federal es compon d’una primera part de caràcter més protocol·lari i ritme pausado, a la qual li segueixen notes més populars i entusiastes concordes a les desfilades que anuncien la grandiositat de la música de les Societats Musicals de la Comunitat Valenciana de la Real Ordre de Sant Hermenegildo concedit per S. M. el Rei Juan Carlos I. És Doctor Honoris causa per la Universitat de Sydney (Austràlia) sota el Real Patronat del Governador General Michael Jeffery de la Commonwealth d’Austràlia i professor d’Història i Estètica de la Universitat Politècnica de València.

La seua producció musical ha sigut estrenada a Espanya, EE.UU, França, Alemanya, Holanda, Bèlgica, Portugal, Canadà, Gran Bretanya, Itàlia, Bolívia, Dinamarca, Suècia, Japó, Argentina, Cuba, Mèxic, Brasil, Veneçuela i Austràlia.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías