Search
Close this search box.

La FSMCV presentarà a Elda els actes per a commemorar el 50é aniversari de la Federació

Els pròxims 28 i 29 d’octubre la FSMCV celebrarà la seua Assemblea General en aquest municipi del Vinalopó Mitjà, en col·laboració amb l’Ajuntament d’Elda i l’Associació Músic Cultural Santa Cecília d’Elda.

Durant aquests dos dies, directius de les 547 Societats Musicals de la Comunitat Valenciana, es reuniran a Elda per a tractar, entre altres temes, l’obertura del nou curs de les Escoles de Música, l’aprovació del pressupost per a 2018, la proclamació dels premis Euterpe, així com les noves plataformes tecnològiques desenvolupades per la FSMCV per a millorar el funcionament de les SSMM.

El diumenge 29 d’octubre les 18 SSMM de la comarca oferiran una cercavila a Elda en la qual participaran prop de 1.000 músics.

La Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) ha presentat hui a l’Ajuntament d’Elda la celebració de la seua 49a Assemblea General que es realitzarà en aquest municipi el dissabte 28 i el diumenge 29 d’octubre, acte que ho convertirà en capital de la música de la Comunitat Valenciana durant tot el cap de setmana.

A l’acte han estat presents el Vicepresident 2n de la FSMCV i president de l’Associació Músic Cultural Santa Cecília d’Elda, Pedro Maestre, el president comarcal al Vinalopó de la FSMCV, Juan Carlos Alfonso, l’Alcalde d’Elda, Rubén Alfaro, i la Regidora de Cultura, María de les Nieves López.

Durant aquests dos dies, directius de les 547 Societats Musicals de la Comunitat Valenciana, es reuniran a Elda per a tractar, entre altres temes, l’obertura del nou curs de les Escoles de Música, l’aprovació del pressupost per a 2018, la proclamació dels premis Euterpe, així com les noves plataformes tecnològiques desenvolupades per la FSMCV per a millorar el funcionament de les Societats Musicals (SSMM).

Juntament amb aquestos, un dels assumptes principals que s’exposaran serà la presentació de tots els actes organitzats per la FSMCV per a commemorar el 50é aniversari del naixement de la federació.

“La celebració de l’Assemblea General a Elda és un esdeveniment molt important per a la ciutat i estem molt agraïts a les institucions d’aquesta localitat pel seu suport i col·laboració. És una oportunitat única per a inundar Elda de música i que es conega de primera mà la gran activitat que es realitza a la Comunitat entorn de la música popular gràcies a les nostres SSMM”, ha declarat Pedro Maestre.

Per la seua banda, l’Alcalde d’Elda ha assenyalat que “és un orgull per a Elda acollir un esdeveniment tan important com aquest perquè la música, i la música de banda especialment, forma part de la tradició cultural més arrelada a Elda i a tota la Comunitat Valenciana”.

Presentacion 49 Asamblea FSMCV

(D’ esq. a dreta): El president comarcal al Vinalopó de la FSMCV, Juan Carlos Alfonso, el Vicepresident 2n de la FSMCV i president de la Associació Músic Cultural Santa Cecília d’Elda, Pedro Maestre, l’Alcalde d’Elda, Rubén Alfaro, i la Regidora de Cultura, María de las Nieves López.

A més, amb motiu d’aquesta trobada, des de l’Ajuntament d’Elda i l’Associació Músic Cultural Santa Cecília s’han anunciat actes que se celebraran en paral·lel per a donar major difusió entre la població de la música popular valenciana i la pròpia activitat de la comarca.

En aquest sentit, el divendres 20 d’octubre s’inaugurarà una exposició a “La Casa de la Vídua de Roses”, seu de la Junta Central de Comparses de Moros i Cristians, sobre obres i bandes de música que estarà oberta al públic durant les dues pròximes setmanes. A més, l’Ajuntament ha organitzat per al dissabte 28 d’octubre un “Dia 37”, que consisteix en un esdeveniment que se celebra 37 dies per a donar a conèixer la indústria del calçat d’Elda, que és una de les més importants del país, i la seua gastronomia.

També s’ha anunciat que, com a clausura de la 49a Assemblea de la FSMCV, el diumenge 29 d’octubre les 18 Societats Musicals de la comarca del Vinalopó oferiran una cercavila en la qual participaran prop de 1.000 músics. Aquesta començarà a les 12.00h a l’Ajuntament d’Elda (Plaça de la Constitució) i finalitzarà a la Plaça Castelar on interpretaran el conegut pasdoble “Idella”.

Descarrega el programa de la 49ª Assemblea

Compartir:

Últimas noticias

XI Festival Música i Família

Divendres que ve 31 de maig arriba a Cocentaina l’esperat Festival “Música i Família”, organitzat per la FSMCV, la Diputació

Categorías