Search
Close this search box.

José Fco. Mira deixa la direcció de la Unió Artística Musical d’Ontinyent després de 8 anys

La Junta Directiva confia en el bon fer de J. Jesús Barberà per fer-se’n càrrec en aquests moments.

La Societat Unió Artística Musical d’Ontinyent ha informat a través d’un comunicat que el qui ha sigut el seu director titular des de l’any 2009, José Francisco Mira Marín, ha decidit voluntàriament posar fi a la seua etapa de 8 anys al capdavant de la societat musical més antiga de la ciutat.

Així ho anunciaven fonts de la Junta Directiva després d’un cap de setmana frenètic d’activitat per a la Unió Artística Musical, en què la banda ha realitzat la interpretació de l’espectacle “El último poema de Miguel Hernández” en el 75 aniversari de la mort del poeta valencià d’Oriola, una actuació que va omplir el Teatre Echegaray per tal de presenciar l’obra dirigida per l’actor Eduard Costa i protagonitzada pel reconegut actor televisiu, Víctor Palmero (La que se avecina), i que va comptar amb la veu en off gravada ex profeso per Emilio Gutiérrez Caba. Tot un espectacle de poesia i teatre emmarcat en el fil musical interpretat per la Unió Artística Musical.

Aquest concert especial va ser l’ocasió escollida per Mira Marín per tal d’acomiadar-se com a director de la Unió, junt amb l’actuació de la banda a la Diada Musical de la Vall d’Albaida realitzada a Ontinyent amb la participació de 36 societats musicals de tota la comarca i la finalització de l’acte amb la interpretació conjunta del pasdoble “Daniel Juan” per part de les tres bandes d’Ontinyent i baix la batuta del mateix José Fco. Mira, qui va tindre l’oportunitat especial de viure aquest últim moment com a director titular de l’entitat cultural degana de la ciutat.

Dels 8 anys de Mira al front de la Unió Artística Musical, cal destacar la participació als Certàmens Internacionals de Bandes de Música de Torrevella i la Sénia, així com el recent 1r Premi al Certamen de Bandes de Música de la Diputació de València, a més de l’organització d’espectacles innovadors com “Balansiyyà”, “La Passió de Crist” i “El último poema de Miguel Hernández”, amb la total implicació dels músics i la gent de la societat musical.

Després d’aquest anunci, la Junta Directiva de la Societat Unió Artística Musical, va decidir confiar en aquests moments en el bon fer del mestre J. Jesús Barberà i Fontana, músic de la casa, subdirector de la Societat i Director Honorífic de la seua Banda Juvenil, titulat Superior de Percussió amb excel·lent i Premi Extraordinari, exdirector del Conservatori Josep Melcior Gomis d’Ontinyent i que compta amb una àmplia experiència pedagògica en l’àmbit musical. Actualment, estudia direcció amb José Rafael Pascual-Vilaplana a l’Escola Comarcal de la Vall d’Albaida i va ser nomenat director convidat de “Chimo” l’any 2016. Barberà assumirà la responsabilitat a partir d’aquesta setmana, quan començarà de ple amb la preparació de la festivitat de Santa Cecília, data molt assenyalada per a la Societat Unió Artística Musical d’Ontinyent.

 

Compartir:

Últimas noticias

Categorías