Search
Close this search box.

La FSMCV es proposa batre almenys tres rècords Guinness durant la celebració del seu 50 aniversari

La Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) ha celebrat aquest cap de setmana a Elda la seua 49 Assemblea General.

En aquesta trobada s’han concentrat directius de les 547 Societats Musicals de la Comunitat Valenciana i ha comptat amb la presència del delegat territorial de Presidència a Alacant, Esteban Vallejo, la delegada territorial del Institut Valencià de Cultura a Alacant, Alicia Garijo, l’alcalde d’Elda, Rubén Alfaro, i el regidor d’Hisenda de l’Ajuntament d’Elda, Amador Navalón. Un dels temes principals que s’ha tractat han sigut els actes organitzats per a commemorar el 50 aniversari del naixement de la Federació.

Asamblea FSMCV 1

La delegada territorial del Institut Valencià de Cultura a Alacant, Alicia Garijo, l’alcalde d’Elda, Rubén Alfaro, i el president de la FSMCV, Pedro Rodríguez

Entre aquests, s’ha anunciat que la FSMCV vol mostrar al món l’univers musical valencià i augmentar encara més la cohesió del col·lectiu reptant-se a si mateixa a batre tres rècords Guiness si més no. El primer d’ells serà aconseguir la major lliçó de música que s’ha donat fins al moment. Açò s’intentarà tant el 21 d’abril en la plaça de bous de Castelló com el 28 d’abril en la plaça de bous d’Alacant. El segon consistirà a aconseguir la major desfilada de bandes de música. Per açò es va a intentar coordinar amb l’Ajuntament de València que bandes de música de totes les SSMM de la Comunitat desfilen pels carrers de València inundant la ciutat de música el pròxim 26 de maig. Aqueix mateix dia i en l’acte més multitudinari del 50 aniversari, s’ha proposat que a Mestalla, el camp del València CF, toquen conjuntament músics de totes les SSMM per a aconseguir crear la major banda de música del món, assistint al mateix temps a un espectacle creat i pensat per als músics. Durant el mateix s’està estudiant la possibilitat també de batre altres rècords com el de major grup de percussió, major grup de clarinets, major ensemble de flautes, etc.

La Federació ha anunciat en la seua 49ª Assemblea General que s’intentaràn aconseguir els rècords a la major lliçó de música, la major desfilada de bandes de música i la major banda de música del món.

“A través de la celebració del 50 aniversari de la Federació, volem que tothom conega les Societats Musicals de la Comunitat Valenciana, la labor que realitzen i la seua gran aportació a l’àmbit de la música popular. Per açò, hem programat activitats de gran importància social amb la intenció d’aconseguir una repercussió mundial i que al temps facen que els músics i músiques del col·lectiu se senten orgullosos de pertànyer al mateix”, ha afirmat Pedro Rodríguez, president de la FSMCV.

Al costat d’aquests actes també s’han programat dos col·loquis amb la premsa, un amb temàtica educativa i un altre per a avaluar el suport que els representants públics donen al col·lectiu, la participació de la FSMCV en un congrés d’educació musical que se celebrarà al juny i concerts de les unitats artístiques de la Federació. Així la Banda de Dones i la Jove Orquestra Federal actuaran en el Palau de la Música i la Jove Banda Simfònica en el Palau de Congressos. L’acte central del 50 aniversari serà el 31 de març de 2018 en l’Ateneu Mercantil de València, lloc on es va fundar la federació i on, just cinquanta anys després, la federació retrà homenatge a tots els membres de les seues directives anteriors i presidents i delegats comarcals.

Premis Euterpe 2017

D’altra banda, en el marc de la celebració de la 49 Assemblea de la FSMCV, s’han fallat part dels Premis Euterpe de l’edició de 2017. Aquests premis són convocats anualment per la Federació amb la finalitat d’homenatjar a la música valenciana i amb ells es pretén reconèixer a les persones, entitats i iniciatives que han destacat en l’art musical bandístico o orquestral, així com en altres manifestacions musicals d’interès notori.

Els guardonats que han sigut proclamats d’aquesta 18 edició dels Premis Euterpe han sigut:

– Premi Euterpe a la participació federal: Unió Musical de Muro (Alacant)
– Premi Euterpe a la dedicació a la seua Societat Musical: Eduardo Aracil Monllor (Societat Unió Musical i Artística de Sax) ex aequo amb Ramón Hernández Yago (Banda Simfònica Cercle Catòlic de Torrent)
– Premi Euterpe a la institució o empresa pública o privada: Ajuntament de Lliria
– Premi Euterpe extraordinari de la Junta Directiva: Juan Vicente Mateu Alemany

Els guardons seran lliurats pel President de la Generalitat, Ximo Puig, el pròxim 22 de novembre amb motiu de la celebració del Dia de Santa Cecilia, patrona de la música durant la recepció que ofereix des del passat any a la junta directiva de l’entitat.

En aquest context s’han proclamat els guardonats en la 18 edició dels Premis Euterpe 2017 que han sigut Juan Vicente Mateu, l’Ajuntament de Lliria, la Unió Musical de Muro, Eduardo Aracil i Ramón Hernández

Al costat d’açò, uns altres dels temes tractats durant l’Assemblea General han sigut l’obertura del nou curs de les Escoles de Música i l’aprovació del pressupost per a 2018, així com la presentació de les noves plataformes tecnològiques desenvolupades per la FSMCV per a millorar la gestió de les SSMM. A més, s’ha confirmat el nomenament de Luis Vidal com a nou Secretari General de la FSMCV i d’Amparo Máñez i Mª José Hernández com a vocals de la Junta Directiva de la FSMCV.

Asamblea FSMCV 2

Junta Directiva de la FSMCV

Finalment, l’acte s’ha clausurat amb una gran cercavila en el qual han participat prop de 1.000 músics de les 18 Societats Musicals de la comarca del Vinalopó que han recorregut els carrers d’Elda des de la Plaça de la Constitució fins a la Plaça Castelar on han finalitzat interpretant el conegut pasdoble “Idella”.

La trobada ha finalitzat amb una desfilada de les 18 Societat Musicals de la comarca del Vinalopó que han oferit una cercavila en el qual han participat prop d’1.000 músics

La FSMCV s’ha mostrat molt agraïda a l’Ajuntament d’Elda i a l’Associació Músic Cultural Santa Cecilia, per la seua col·laboració per a l’organització d’aquesta trobada que han convertit a aquest municipi del Vinalopó Mitjà en capital de la música de la Comunitat Valenciana durant tot el cap de setmana.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías