Search
Close this search box.

18 BANDES DE LA COMUNITAT VALENCIANA, DE LA RESTA D’ESPANYA I INTERNACIONALS CONCURSARAN EN LA 135 EDICIÓ DEL CIBM 2023

Un total de 18 societats musicals de la Comunitat Valenciana, de la resta d’Espanya i de la resta del món concursaran en la 135 edició del Certamen Internacional de Bandes de Música “Ciutat de València”, que se celebrarà al Palau de les Arts entre el 12 i 16 de juliol de 2023. Este ha estat el resultat del sorteig d’esta edició del Certamen, que s’ha celebrat en l’Hemicicle de l’Ajuntament de València.


El sorteig ha estat presidit per la regidora de Cultura, i presidenta del Comitè Organitzador del concurs, Gloria Tello, que ha desitjat sort a les bandes de música que hi participaran i ha volgut significar que “totes les persones que ens dediquem a promoure, cuidar i crear cultura, som conscients de l’esforç que feu les societats musicals, a través de les vostres bandes de música, per a participar en un esdeveniment tan important i singular com és el nostre certamen”.

Sorteig CIBM 2023


Tello ha destacat que des de la Regidoria de Patrimoni i Recursos Culturals “enguany aportem en concepte de participació 100.000 €, 16.000 € més que en edicions anteriors, als que cal sumar els 43.000 € en concepte de premis”. En este sentit, la regidora ha afirmat que “ens trobem enfront de l’edició amb més dotació econòmica de la història i enfront del Certamen Internacional de Bandes més dotat del món”.

Resultat del sorteig


D’esta manera, de les 18 bandes de música seleccionades, 10 són de la Comunitat Valenciana, 4 de la resta de l’estat (Madrid, Galícia, Aragó i Illes Balears) i 4 estrangeres, 2 de Colòmbia i 2 de Portugal.
L’ordre d’actuació per a la Secció Tercera: Banda Sinfónica Especial Escuela de Música de Bello (Colòmbia), Asociación Musical Lira Alcañizana (Aragó), Societat Musical Amics de la Música de Benifaraig (Comunitat Valenciana), Societat Unió Musical de Polop de la Marina (Comunitat Valenciana), Unió Musical d’Algímia (Comunitat Valenciana) i Asociación Cultural Banda de Música de Arca (Galícia).


L’ordre d’actuació per a la Secció Segona: Associació Banda de Música de Manacor (Illes Balears), Centre Artístic Cultural “Verge de la Pau” d’Agost (Comunitat Valenciana), Agrupació Musical d’Agullent (Comunitat Valenciana), Sociedade Musical de Pevidém (Portugal) i Banda Sinfónica Especial de Tocancipá (Colòmbia).

L’ordre d’actuació per a la Secció Primera: Societat Musical “La Primitiva” de Rafelbunyol (Comunitat Valenciana), Associação Recreativa e Musical Amigos da Branca (Portugal) i Societat Filharmònica Alteanense (Comunitat Valenciana).


L’ordre d’actuació per a la Secció d’Honor: Unió Musical de Godelleta (Comunitat Valenciana), Unió Musical de Torrent (Comunitat Valenciana), Asociación Músico-Cultural “La Lira de Pozuelo” (Madrid) i Societat Unió Musical d’Alberic (Comunitat Valenciana).


Al finalitzar el sorteig, s’han entregat a les agrupacions participants les partitures de les obres obligades. Estes partitures són per a la Secció Tercera “Impulse Engine” de Carolyn Bremer i “El Baile de Luis Alonso” de Gerónimo Giménez amb arranjaments de José Luis Represas. Per a la Secció Segona “With Heart and Voice” de David R. Gillingham i la Jota de ballet “Sorolla” de Juanjo Colomer. Per a la Secció Primera “Symphony for Winds” de Martin Ellerby i per a la Secció D’honor, els quadres simfònics “Homenatge a Joaquín Sorolla” de Bernardo Adam Ferrero.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías