Search
Close this search box.

Celia Torá Mateo assumix la batuta de la Banda
Simfònica de Dones de la FSMCV durant 2023

Celia Torá Mateo (Abanilla, Múrcia, 1990) serà la nova directora de la Banda Simfònica de Dones de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV). Així ho ha decidit la junta directiva de l’entitat per a un càrrec que es renova anualment. Afaga la batuta de Norma Comes Vidal, titular de la formació durant l’últim any natural.

La flamant directora de la unitat de la Federació és actualment titular de la Unión Musical Hondón de los Frailes, a Alacant, i en la seua ascendent trajectòria ha aconseguit distincions al capdavant de diferents formacions. Per exemple, en l’últim any ha sigut guanyadora del concurs internacional de direcció de bandes Bartolomé Pérez Casas i finalista en el certamen internacional de direcció de bandes Vila de Bétera.

En la seua experiència amb la batuta acumula recitals amb la Banda Municipal de a Coruña, la banda de la Unió Musical de Bocairent, l’Orquesta Sinfónica de la Región de Murcia o la Banda Simfònica Ciutat de València, entre altres.

4 Celia Tora BCV 1
Celia Torá Mateo, durant un concert amb la Banda Ciutat de València.

La seua educació com a música ha estat unida al fagot, instrument amb el qual es va llicenciar en el conservatori superior Manuel Massotti Littel de Múrcia. Allí mateix va obtindre el títol de Direcció d’Orquestra, carrera en la qual va continuar la seua formació amb mestres com José Rafael Pascual Vilaplana, Robert Treviño o Cristóbal Soler. Al mateix temps, ha sigut primer fagot en diferents formacions de Múrcia, Almeria, Alacant i València, acumulant distincions en més d’una vintena de certàmens.

La Banda Simfònica de Dones de la FSMCV

El nou destí de Celia Torà Mateo, la Banda Simfònica de Dones de la FSMCV va ser creada en 2015 per a situar en el primer pla de l’escena musical una formació íntegrament de dones, com a reconeixement al treball de tantes intèrprets, directores, compositores i gestores culturals silenciades durant segles. La plantilla es compon de prop de 70 músiques procedents de societats de la Comunitat Valenciana, amb edats compreses entre els 18 i els 60 anys. Aproximadament de la meitat de la unitat està formada per estudiants, fet que posa en relleu el valor formatiu d’este projecte.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías