CaixaBank, FSMCV i l’IVC enceten el VII Cicle CaixaBank d’Orquestres de la Comunitat Valenciana

El cicle comença divendres 22 de novembre amb el Centre Artístic Musical de Xàbia i s’estendrà fins a maig de 2025 · Tindrà una orientació solidària per donar suport a les societats musicals afectades per la DANA

20/11/2024. VALÈNCIA. CaixaBank, la Federación de Sociedades Musicales de la Comunidad Valenciana (FSMCV) i l’Institut Valencià de Cultura (IVC) presenten la setena edició del Cicle CaixaBank d’Orquestres de la Comunitat Valenciana, que en esta edició tindrà una orientació solidària per a donar suport a les societats musicals afectades per la DANA.

El programa de concerts del VII Cicle d’Orquestres de la Comunitat Valenciana se celebrarà entre els mesos de novembre de 2024 i maig de 2025 protagonitzats per les orquestres que han participat en el Concurs d’Orquestres CaixaBank 2023 i 2024.

La iniciativa s’emmarca dins del programa CaixaBank Escolta València, patrocinat per l’entitat financera, que reestructura en esta edició el seu contingut a conseqüència de la DANA i els seus efectes en les societats musicals valencianes. Entre els canvis per a este exercici destaquen la cancel·lació del concurs i del festival d’orquestres, així com l’adaptació del programa de patrocini per a alliberar una part important del pressupost que serà destinat a ajudar a les societats musicals afectades per la riuada a la província de València.

El primer dels concerts tindrà lloc el divendres 22 de novembre a l’Església de Sant Bartolomé de Xàbia, amb l’actuació del Centre Artístic Musical de Xàbia, seguit el 30 de novembre en l’Auditori de Rafelbunyol amb la Societat Musical La Primitiva de Rafelbunyol.

L’1 de desembre el cicle continuarà en l’Auditori Germanies de Manises amb la Societat Musical L’Artística Manisense, el 8 de desembre en el Monestir de la Santa Faç d’Alacant amb la Societat Musical La Paz de Sant Joan d’Alacant, i el 21 de desembre en el Teatre de la Banda Primitiva de Llíria amb l’Ateneu Musical i d’Ensenyament de la Banda Primitiva de Llíria.

Al gener, l’Auditori de Torrent acollirà a la Unió Musical de Torrent el dia 25. El 29 de març en el Teatre Capitoli de Godella actuarà el Casino Musical de Godella i el cicle conclourà el 31 de maig en el CCX de Xàtiva amb la Societat Musical La Primitiva Setabense. Per a completar la programació, queda concretar solament la data del concert de la Unió Musical d’Alaquàs.

A través del Cicle CaixaBank d’Orquestres de la Comunitat Valenciana, es persegueix impulsar el moviment orquestral nascut en les societats musicals, acostant este tipus de formacions a municipis de la Comunitat Valenciana i enriquint així l’oferta cultural del territori.

foto np Cicle Orquestres Caixabank 2024 2025

CaixaBank Escolta València

CaixaBank escolta València és una iniciativa posada en marxa en 2014 per CaixaBank en col·laboració amb la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana i l’Institut Valencià de Cultura, dirigida a fer costat a les societats musicals valencianes i promoure l’activitat musical i educativa en el territori.

Entre les seues línies destaquen la convocatòria anual de beques per a estudiants de les escoles de música; els concursos, festivals i cicles de concerts d’orquestres de la Comunitat Valenciana; els premis al talent musical; el projecte de recuperació de patrimoni Música a la Llum, i l’Alqueria Julià-Casa de la Música, rehabilitada per CaixaBank, i que alberga des de finals de 2020 la seu de la FSMCV.

Les societats musicals en la Comunitat Valenciana representen un fenomen social i cultural d’una envergadura enorme que vertebra el territori a través d’una nombrosa comunitat musical repartida sense distinció entre pobles xicotets i ciutats, entre comarques i províncies. Un fenomen que els valencians viuen des de xiquets, perquè la música s’aprén des de la infància i es comparteix al llarg d’una vida. Un fenomen que els valencians viuen des de xiquets, perquè la música s’aprén des de la infància i es compartix al llarg d’una vida.

En la Comunitat Valenciana és present el 50% de les societats musicals i escoles d’Espanya. Un total de 547 societats musicals federades, amb més de 1.100 bandes de música, més de 47.000 músics, 60.000 alumnes, 200.000 socis, 600 centres educatius i més de 5.000 professors. Per això han sigut reconegudes com a Bé d’Interés Cultural Immaterial (B.I.C.) i Manifestació Representativa del Patrimoni Cultural Immaterial a Espanya.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías