Carlos Mazón posa en valor les bandes de música en la Comunitat Valenciana i subratlla la música com a “senyal d’identitat”

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha posat en valor les bandes de música en la Comunitat Valenciana i ha subratllat la música com a “senyal d’identitat” i la seua importància a la nostra regió.

Així ho ha assenyalat durant la seua assistència a Alacant al concert organitzat per la Generalitat en col·laboració amb la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) per a commemorar la festivitat de la patrona dels músics, i que s’ha celebrat de manera simultània també a Castelló de la Plana, València, i Elx amb la participació de 60 bandes de la Comunitat Valenciana i prop de 2.000 músics.

PMM01973

Carlos Mazón ha felicitat la jornada de hui per a celebrar i gaudir de la música i ha destacat que la Comunitat Valenciana concentra el 50% de les bandes musicals de tota Espanya.

Les societats musicals de la Comunitat Valenciana reuneixen més de 47.000 músics, 60.000 alumnes, més de 600 centres educatius, 5.000 professors i més de 200.000 associats, i constitueixen un moviment artístic, social i educatiu, únic en el món.

Així mateix, el cap de l’executiu valencià ha recordat la decisió del Consell de recuperar l’assignatura de música en l’Educació Secundària Obligatòria a partir del pròxim curs “perquè mai havia d’haver eixit d’allí en els últims anys” i ha manifestat el compromís del Consell que “torne a les arrels dels nostres fills per a continuar sent una terra musical molt especial”.

PMM01953


Un concert simultani per a celebrar Santa Cecilia

La celebració del Dia de la Música s’ha commemorat aquest diumenge amb un concert simultani de 60 bandes a Castelló de la Plana, València, Alacant i Elx en el qual han participat 2.000 músics.

En els concerts, celebrats en la plaça Major de Castelló de la Plana; la Ciutat de les Arts i les Ciències de València; l’esplanada del Port d’Alacant (enfront de l’Hotel Meliá); i la plaça del Centre de Congressos d’Elx, s’han interpretat onze conegudes peces musicals i melodies pròpies de cada ciutat

WhatsApp Image 2023 11 19 at 12.15.08 PM
EXTA6129
IMG 20231119 WA0064

Bandes participants

En el concert han participat un total de 15 bandes de música de la província d’Alacant. En concret es tracta de la Unió Musical d’Aigües; L’Harmonia Societat Musical-Alacant; Unión Musical Ciudad de Asis; Agrupación Musical de Pego; Asociación Musical Jalonense; Centro Artístico Musical; Unión Musical de Benidorm; Sociedad Musical La Lira de L’Alfàs del Pí; Sociedad Musical Lira Orxetana; Societat Musical “Lira Relleuense”; Societat Musical L’illa de Benidorm; Unió Musical Tàrbena; Agrupació Musical Mediterraneo La Vila Joiosa; Agrupacion Musical S.C.D. Carolinas; i Sociedad Unión Musical “La Artística”.

També han participat 10 bandes de la província de Castelló: Societat Musical Banda Santa Cecília D’atzeneta; Sociedad Musical “José Pradas”; Societat Musical Sta. Cecilia de Vilanova d’Alcolea; Unió Musical Orpesa; Unió Musical La Pobla Tornesa; Unión Musical “Lira Borriolenca”; Asociación Musical Talense; Ateneo Musical Schola Cantorum; Unión Musical Vallduxense; i Unión Musical San Felipe Neri.

Així mateix, en el concert d’Elx han tocat les següents bandes: Unión Musical de Torrellano; Unión Musical San Bartolomé; Unión Musical San Fulgencio; Sociedad Musical La Amistad de Villafranqueza; Unión Lírica Orcelitana; Unión Musical de Redován; Escuela de Música Ciudad de Elche; Sociedad Musical y Cultural Virgen de Las Nieves; Asociación Musico Cultural Eldense “Santa Cecilia”; i Asociación Musical La Esperanza de Aspe.

Així mateix, en València han participat 25 bandes: Societat Unió Musical Quartell; Societat Musical Canet d’En Berenguer; Unió Musical Petresana; Juventud Musical Virgen de La Estrella; Asociación Música Jove; Societat Unió Musical Museros; Unió Musical de Massamagrell; Centro Artístico Musical de Moncada; Centre Instructiu Musical Alfafar; Banda Sinfónica de Aldaya; Círculo Instructivo Musical; Sociedad Artística y Cultural Unión Musical de Benetúser; Asociación Musical Barrio del Cristo; Sociedad Unión Musical de Yátova; Sociedad Musical Santa Cecilia de Macastre; Sociedad Instructivo Musical “La Primitiva”; Associació Musical Vila D’ontinyent; Sociedad Musical de Calles; Sociedad Musical La Popular; Sociedad Unión Musical Losa del Obispo; Sociedad Musical La Lira de Chulilla; Societat Unió Musical de Benimodo: Ateneo Musical de Cullera; Sociedad Artístico Musical “El Valle”; i Unión Musical de Jalance.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías