Search
Close this search box.

Visites guiades gratuïtes a l’Alqueria Julià – Casa de la Música

En ple barri de Nou Moles es troba un dels nous espais referents de la cultura valenciana, l’Alqueria Julià, seu actual de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana cedida per CaixaBank.

L’Alqueria Julià va ser declarada Monument Artístic Nacional en 1978 i Bé d’Interés Cultural en 2007, la qual cosa suposa la figura de més alta protecció per a un edifici a la ciutat de València. Està construïda en una parcel·la de 1.986 metres quadrats, amb una construcció de 692 metres quadrats distribuïts en dues plantes i una torrassa de 51 metres quadrats addicionals.

L’edifici pot considerar-se com un dels escassos exemplars conservats d’Alqueria valenciana del segle XVII. A més del seu interés històric, l’Alqueria conserva encara elements estètics de gran valor que s’han rehabilitat com a pintures, frescos, esgrafiats, pavimentació o azulejería tradicional valenciana, a més d’un gran pati amb jardí, replet d’espècies arbòries que recreen el jardí original de 1932.

Centenars de ciutadans han pogut comprovar aquest tresor arquitectònic valencià en els últims mesos participant en les visites guiades que la recorren l’edifici cada dijous a la vesprada.

Les inscripcions, totalment gratuïtes, es poden tramitar a clicant en la següent imatge:

Compartir:

Últimas noticias

XI Festival Música i Família

Divendres que ve 31 de maig arriba a Cocentaina l’esperat Festival “Música i Família”, organitzat per la FSMCV, la Diputació

Categorías