Search
Close this search box.

La Societat Musical ‘La Constància’ de Moixent organitza el seu II Curs i I Concurs de Direcció de Banda amb José Alberto Pina

Després de l’èxit de la seua primera edició, la Societat Musical “La Constància” de Moixent organitza el seu II Curs de Direcció de Banda dirigit a directors de banda, estudiants de Direcció de Banda, estudiants de Direcció d’Orquestra i músics professionals amb experiència bandística.

El curs es durà a terme durant els dies 16 al 19 de juliol de 2019 a l’Escola de Música ”Francisco Belda” de Moixent sota la direcció de José Alberto Pina.

A més, els estudiants en modalitat activa podran participar en el I Concurs de Direcció que es durà a terme, i en el qual els propis músics de ”La Constància” seran els designats per a realitzar la votació en la qual es triarà al guanyador. El premi del concurs consistirà a dirigir un concert durant la Temporada 2019-2020 amb la Banda de la Societat Musical ”La Constància” de Moixent.

Continguts del curs

1. La Tècnica de direcció.
2. L’estudi de la partitura. Anàlisi.
3. Organologia. Transcripcions.
4. Psicologia i tècniques d’assaig.
5. Programació.
6. El repertori bandístic.
7. El procés de composició.
8. El músic i la seua personalitat.
9. Concertació. Pràctica amb la banda.
10. La música de José Alberto Pina.

Repertori

Pompeii, José Alberto Pina.
Encuentros, José Rafael Pascual-Vilaplana.
La Gran Vía, Chueca i Valverde.
Virginia, Jacob de Haan.
Piccola Suite italiana, Franco Cesarini.

Alumnat

– S’acceptaran un total de 10 alumnes actius, podent-se admetre un nombre indeterminat d’alumnes oïdors.
– La selecció d’alumnes actius s’efectuarà per rigorós ordre d’inscripció.
– No es considerarà inscrit un alumne fins que s’efectue el lliurament de tota la documentació i siga notificat per l’organització.
– Es farà lliurament d’un diploma acreditatiu sempre que superen el 80% de l’assistència al curs.
– Per a un major aprofitament del curs es recomana portar prèviament estudiades totes les obres a treballar.

Concurs de Direcció

– Podran participar els alumnes seleccionats en la modalitat activa.
– Els músics de la Societat Musical ”La Constància” de Moixent seran els designats per a realitzar la votació en la qual es triarà el guanyador del Concurs de Direcció.
– El premi del concurs consistirà a dirigir un concert durant la Temporada 2019-2020 amb la Banda de la Societat Musical ”La Constància” de Moixent.
– La participació en el concurs comporta l’acceptació de les bases ací descrites.

Inscripció

Taxes (no reembossables)

Alumne Actiu: 185 euros
Alumne Oïdor: 80 euros

Documentació necessària

– Dades personals: Nom i cognoms, DNI, Adreça, Codi Postal, Població, Província, Telèfon, E-mail i Breu Currículum.
– Fotocòpia del DNI.
– Justificant de pagament de les taxes de matriculació, especificant en l’assumpte ”Curs de Direcció”, nom i cognoms.

Número de compte bancària: IBAN ES20 3058 2287 5427 2000 0354

Les sol·licituds es remetran per correu electrònic abans del 17 de juny a: laconstanciamoixent@gmail.com

L’organització informarà els alumnes de la seua acceptació en el curs

Horaris

Dimarts 16 de juliol

10.30 a 12.00 h. Classe Teòrica
12.00 a 12.30 h. Pausa
12.30 a 13.30 h. Classe Tècnica

16.00 a 17.30 h. Classe d’anàlisi de partitures
17.30 a 18.00 h. Pausa
18.00 a 19.30 h. Classe de tècnica aplicada al repertori

21.30 h. Classe Pràctica amb la Banda

Dimecres 17 de juliol

10.30 a 12.00 h. Visionat i anàlisi dels vídeos de les classes pràctiques
12.00 a 12.30 h. Pausa
12.30 a 13.30 h. Classe d’anàlisi de partitures

16.00 a 17.30 h. Classe de tècnica aplicada al repertori
17.30 a 18.00 h. Pausa
18.00 a 19.30 h. Classe de tècnica aplicada al repertori

21.30 h. Classe Pràctica amb la Banda

Dijous 18 de juliol

10.30 a 12.00 h. Classe d’anàlisi de partitures
12.00 a 12.30 h. Pausa
12.30 a 13.30 h. Classe d’anàlisi de partitures

16.00 a 17.30 h. Classe de tècnica aplicada al repertori
17.30 a 18.00 h. Pausa
18.00 a 19.30 h. Classe de tècnica aplicada al repertori

21.30 h. Classe Pràctica amb la Banda

Divendres 19 de juliol

10.30 a 12.00 h. Visionat i anàlisi dels vídeos de les classes pràctiques
12.00 a 12.30 h. Pausa
12.30 a 13.30 h. Classe de tècnica aplicada al repertori

14.00 h. Menjar, taula redona i conclusions finals.

19.00 h. CONCERT DE CLAUSURA a càrrec dels alumnes del curs.

Professor: José Alberto Pina

José Alberto Pina és un referent en la música per a vents i percussió al nostre país. Finalitza estudis de Direcció d’Orquestra en el Conservatori Superior de Música de Múrcia, havent-hi també rebut classes de perfeccionament amb professors com Sir Colin Davis (London Symphony Orchestra), Enrique García Asensio, José Rafael Pascual-Vilaplana, Jerzy Salwarosky, John Phillips (King’s College London), Jan Cober, Paolo Bellomia (Université de Montréal), Thomas Verrier, Lutz Köhler (Universität der Künste, UDK, Berlín), etc.

És guanyador del I Concurs de Direcció d’Orquestra “Ciutat de Sant Vicent del Raspeig” i del I Concurs Nacional de Direcció de Banda “Ciutat de Puertollano”. Obté el 1r premi en el concurs de composició per a banda de La Font de la Figuera i és premiat en el II Concurs Iberoamericà de Composició per a Banda “Vila de Ortigueira” amb l’obra El Triángulo de las Bermudas.

És convidat a dirigir bandes a Espanya i l’estranger com la Banda Municipal de Santiago de Compostel·la, Banda Municipal de Palma de Mallorca, Gran Canària Wind Orchestra, Noord Nederlands Jeugd Orkest, Sociedade de Instruçao e Recreio de Paços da Serra Portugal, Orquestra de Sopros de la Escola Profissonal de Música de Viana do Castelo, Acadèmia d’Arts de Cinfãés, Sinfonisches Blasorchester Freiburg, Musikverein Stadtkapelle Bretten e.V., Pihalni Orkester Krško, Complesso Strumentale a fiati Amilcare Ponchielli, Sinfonisches Blasorchester Freiburg, o la Bläserphilharmonie Thum.

Ha sigut nominat als Hollywood Music in Media Awards per l’obra The Island of Light.

El seu compromís amb el món bandístic li ha portat a ser jurat de certàmens, realitzar xarrades, cursos i MasterClass de direcció i composició, sent els seus treballs interpretats per bandes de renom a Espanya, Holanda, Bèlgica, Alemanya, Regne Unit, Eslovènia, Suïssa, Itàlia, Portugal, el Brasil, la Xina, el Japó i l’Argentina.

Societat Musical La Constància de Moixent

Les primeres notes musicals sonen per primera vegada a Moixent el dia 19 de novembre de 1858 amb motiu de la inauguració de l’estació de ferrocarril. En 1883 la nostra banda de caràcter municipal, comptava amb una plantilla de 30 músics i el diumenge de rams de 1898 interpreta en la Plaça Major la Marcha de Cádiz.

Entre 1916 i 1918, fruit del bipartidisme local, sorgeixen dues bandes de música denominades La Ombría i la Solana, dirigides respectivament per Sr. Vicente Llorca Renart i Sr. Federico Ros Blanes. En 1920 sorgeix “la Constància” que arribarà fins als nostres dies, no sense abans superar diverses vicissituds, sent el seu president Sr. Francisco Micó. En 1935 l’Ajuntament decideix crear, novament, una banda de música municipal que estaria en vigor fins a 1937 sent el seu director Sr. Tomás Uorca Viñes. Al setembre de 1939 torna a sorgir “la Constància” comptant com a mestre-director a Sr. Francisco Belda Gimeno qui en uns temps dificilíssims aconsegueix portar a bon port la banda de música, comptant en 1943 amb una plantilla de 60 músics. En 1954 Sr. Vicente Mollá Tortosa es fa càrrec de “la Constància” i obté el 2n premi del Certamen de Bandes de Música de Xàtiva.

En 1984 sent director Sr. Manuel López Torres, participa per primera vegada en el Certamen Provincial de Bandes de Música. En 2005 i amb el mateix director obté el 3r premi del Certamen de Música Festera d’Elda. A l’octubre de 2006 grava per primera vegada un CD titulat Moixent, arrels i festa sent director Sr. Juan Carlos García López amb qui en 2014 participem en el XXXVIII Certamen Provincial de Bandes de Música obtenint el 2n premi.

En 1994 amb Sr. Eduardo Cháfer Baldrés com a president de “la Constància” i director Sr. Benjamí Mamnzano, es crea l’Escola de Música “Francisco Belda” sent reconeguda en el mateix any per la Conselleria d’Educació i Cultura de la GVA. En l’actualitat està formada per 120 alumnes. 18 especialitats instrumentals diferents a més de jardí musical, llenguatge musical fins al grau mitjà, conjunt vocal, conjunt instrumental, obtenint un alt nivell d’aprovats en les proves d’accés al grau mitjà del conservatori.

La nostra Societat Musical compta amb una Banda de Música Juvenil composta per 45 músics sent el seu professor-director Sr. Álvaro Pérez Sánchez.

En l’actualitat, la banda de música de la S. M. “La Constància” està composta per 80 músics. El seu director titular és Sr. José Alberto Pina Picazo i el seu president actual és Sr. Jose Manuel Pérez Salas.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías