Search
Close this search box.

L’alacantina Mercedes Femenía, nova directora de la Banda de Dones de la FSMCV

La professora de flauta, harmonia, contrapunt i composició Mercedes Femenía ha sigut nomenada com a nova directora de la Banda de Dones de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV). Ocuparà aquesta plaça durant 2018 i prendrà el relleu a Lidón Valer, responsable d’aquest projecte en 2017.

La Banda de Dones va ser una iniciativa de la FSMCV engegada en 2015 amb l’objectiu de donar veu a les dones a l’àmbit musical, silenciades durant segles, mitjançant el reconeixement del seu treball des de la interpretació, la direcció, la composició o la gestió.

Natural de Pedreguer, Mercedes Femenía actualment és professora també de Llenguatge Musical i Iniciació Primerenca. A banda d’açò, és directora de la banda de “l’Escola Municipal de Música” de Pedreguer, de la qual és fundadora, i directora convidada de la banda del Centre Artístic Musical d’aquesta mateixa localitat. A més, és autora del blog d’educació musical www.misolesmusica.com.

Pel que es refereix a la seua formació, és titulada com a Professora Superior de Flauta, Professora d’Harmonia, Contrapunt i Composició, Professora de Solfeig i Acompanyament, i Diploma Elemental de Piano.

A més, ha completat els seus estudis amb anàlisi musical i, en relació a la direcció tant d’orquestra com de banda, s’ha format al costat de reconeguts músics com Enrique García Asensio, Juan Esteban, Manuel Hernández, José Rafael Pasqual Vilaplana, Bert Appermont o Andrés Valero.

Mercedes Femenía compta també amb una llarga trajectòria com a directora de banda. Com a exemple, ha dirigit, entre unes altres, la banda Bankia-Les Províncies en la Gal·la “Premis Valencians per al Segle XXI” i la banda de la Universitat d’Almeria, o de Societats Musicals com ara l’Associació Musical Jalonense de Xaló, la Unió Musical Els Poblets o la del Centre Artístic Musical de Pedreguer.

En 2001 va ser una de les primeres directores a desfilar pel camp de Mestalla al capdavant d’una banda dirigint la del Centre Artístic Musical de Pedreguer i ha sigut directora titular de la “Banda Juvenil Las Provincias” durant la temporada 2016, seleccionada per la FSMCV i el periòdic Las Provincias.

Mercedes Femenía és també autora de diferents llibres de música com el projecte “Flautopía” (mètode per a l’estudi elemental de la flauta), “Método Creativo para Trombón”, “El Llibre de Solfa” “Solfa.musica.es” i “Cuadernos de Música”, entre uns altres. A més d’açò ha sigut l’autora del pasdoble “Femme Força” que va ser estrenat per la Banda de Dones de la FSMCV.

Mercedes Femenia

Compartir:

Últimas noticias

Categorías