Search
Close this search box.

La Banda de Dones de la FSMCV actuarà a l’agost a les províncies d’Alacant i València

La Banda Simfònica de Dones de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) oferirà dos concerts el mes d’agost a les províncies d’Alacant i València.

El primer es realitzarà el dissabte 25 d’agost a les 20:30h en el Teatre Cardenal Belluga de San Fulgencio (Alacant). Aquest compta amb la col·laboració de l’Ajuntament d’aquesta localitat i de la Unión Musical de San Fulgencio.

El següent concert serà a l’aire lliure i se celebrarà el diumenge 26 d’agost en la Plaça de l’Ajuntament de la localitat valenciana de Potries amb motiu de la seua recent declaració com a Capital Cultural de la Comunitat Valenciana.

En aquestes trobades, en els quals participaran 70 dones músiques sota la direcció de Mercedes Femenía, directora en 2018 de la Banda de Dones, s’interpretaran obres de compositores valencianes de principis dels segles XX i contemporànies, així com de compositors actuals que fan referència a la dona.

La Banda de Dones és una iniciativa de la FSMCV, posada en marxa en 2015 amb l’objectiu de donar veu a les dones en l’àmbit musical, silenciades durant segles, mitjançant el reconeixement del seu treball des de la interpretació, la direcció, la composició o la gestió.

Programa concerts agost Banda Simfònica de Dones de la FSMCV

El suspiro del moro – pasdoble de Lola Vitoria Tarruella (Villena 1880-1952)

De grana y oro   pasdoble de Ermerinda Ferrari Gonzálvez  (Elx 1887 – Alacant 1952)

Llamas de arte – pasdoble de Lolita Soriano Raga (compositora valenciana de principis del segle XX)

Clavariesa valenciana – pasdoble de María Andrés (València 1910-1992)

Delirio, Ché  – pasdoble de María Andrés (València 1910-1992)

Les armes réunies – Ethelvina Ofelia Rafa (Catarroja 1910- Madrid 2005)

Boleres de Catarroja – Ethelvina Ofelia Rafa (Catarroja 1910- Madrid 2005)

Ana María – pasdoble de Pilar Mompó Aracil (Alcoi 1916- 2007)

Comparsa de Llana – pasdoble de Pilar Mompó Aracil (Alcoi 1916- 2007)

Femme Força – pasdoble de Mercedes Femenía (1972)

La Fada Desafinada – conte musical de Mercedes Femenía i M.A. Ibiza (text/música)

Francesca – M.A. Ibiza (1973)

Artemisa – Óscar Navarro (1981)

Juana de Arco – poema medieval de Ferrer Ferran (1966)

Sobre Mercedes Femenía, directora de la Banda Simfònica de Dones de la FSMCV en 2018

Natural de Pedreguer, Mercedes Femenía actualment és professora de Llenguatge Musical i Iniciació Primerenca. És directora de la banda de “l’Escola Municipal de Música” de Pedreguer, de la qual és fundadora, i directora convidada de la banda del Centre Artístic Musical d’aquesta mateixa localitat.

Autora del blog d’educació musical www.misolesmusica.com. És titulada com a Professora Superior de Flauta, Professora d’Harmonia, Contrapunt i Composició, Professora de Solfeig i Acompanyament i el Diploma Elemental de Piano.

Ha completat els seus estudis amb anàlisi musical i, en relació a la direcció tant d’orquestra com de banda, s’ha format al costat de reconeguts músics com Enrique García Asensio, Juan Esteban, Manuel Hernández, José Rafael Pasqual Vilaplana, Bert Appermont o Andrés Valero.

Compta amb una llarga com a trajectòria directora de banda. Com a exemple, ha dirigit, entre altres, la banda Bankia-Les Províncies en la Gal·la “Premis Valencians per al Segle XXI”, la banda de la Universitat d’Almeria o de Societats Musicals com l’Associació Musical Jalonense de Xaló, la Unió Musical Els Poblets o la del Centre Artístic Musical de Pedreguer.

En 2001 va ser una de les primeres directores a desfilar pel camp de Mestalla al capdavant d’una banda dirigint la del Centre Artístic Musical de Pedreguer i ha sigut directora titular de la “Banda Juvenil Les Províncies” durant la temporada 2016, seleccionada per la FSMCV i el periòdic Les Províncies.

És autora de diferents llibres de música com el projecte “Flautopía” (mètode per a l’estudi elemental de la flauta), “Mètode Creatiu per a Trombó” o “El Llibre de Solfa”. Juntament amb açò, ha sigut l’autora del pasdoble “Femme Força” que va ser estrenat per la Banda de Dones de la FSMCV.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías