Search
Close this search box.

La valenciana Inma Mateu és nomenada directora de la Banda Simfònica de Dones de la FSMCV per a 2020

La Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV), reunida hui en el seu Consell Intercomarcal celebrat a Faura, ha anunciat que la valenciana Inma Mateu serà la nova directora de la Banda Simfònica de Dones de la FSMCV per a la pròxima temporada 2020.

Inma Mateu substituirà en el càrrec a Marita Cosí, que va dirigir a la Banda Simfònica de Dones amb gran encert en 2019. Mateu, natural de Benigànim, és titulada superior de flauta travessera i de cant pel Conservatori Superior de València i titulada en direcció d’orquestra en per la “Royal Schools of Music”. Des de 1997 és professora de cor i orquestra en diferents conservatoris com Catarroja, Carcaixent, Ontinyent, Elda i Oliva. En la seua trajectòria com a directora compta amb una àmplia experiència com a directora titular de bandes com la Societat Musical de Benicolet, Banda juvenil Santa Bàrbara de Piles, Unió Musical de Rafol de Salem i Foment musical de Navarrés, a més de participar com a directora convidada en multitud d’ocasions, incloent a la pròpia Banda Simfònica de Dones de FSMCV, en la temporada 2016.

Recentment, Mateu ha dirigit a més de 500 músics procedents de 10 societats musicals en la trobada multitudinària de bandes de música que es va celebrar el novembre passat, dins de la programació especial Terra de Música organitzada per Generalitat Valenciana al costat de FSMCV amb motiu de Santa Cecilia.

La Banda Simfònica de Dones és una iniciativa de la FSMCV posada en marxa en 2015 amb l’objectiu de donar veu a les dones en l’àmbit musical, silenciades durant segles, mitjançant el reconeixement del seu treball des de la interpretació, la direcció, la composició o la gestió cultural. Aquest projecte musical, íntegrament en clau femenina, forma part d’un dels eixos estratègics de la FSMCV que és visibilitzar el talent musical femení que hi ha en la nostra terra i lluitar pel foment de la igualtat entre homes i dones en el desenvolupament d’activitats artístiques.

“La Banda Simfònica de Dones és un dels projectes que millor posa de manifest el compromís social que des de la FSMCV i les societats musicals que la integren, es ve duent a terme de manera habitual. A més, serveix de referent en matèria d’igualtat en altres sectors dins de l’àmbit cultural i permet difondre valors intrínsecs del nostre moviment com la igualtat, la inclusió o la convivència entre generacions”, ha explicat la presidenta de la FSMCV, Daniela González.

La plantilla de la Banda Simfònica de Dons està integrada per més de 70 músiques procedents de les societats musicals de la Comunitat Valenciana, amb edats compreses entre els 18 als 60 anys. Per composició, més de la meitat de la plantilla està formada per estudiants, la qual cosa posa de manifest el valor formatiu d’aquest projecte.
Tant la plantilla com la directora es renoven anualment, complint així els objectius pedagògics i artístics que es duen a terme en totes les unitats artístiques de FSMCV, com són també la Jove Banda Simfònica i la Jove Orquestra Simfònica.

Compartir:

Últimas noticias

XI Festival Música i Família

Divendres que ve 31 de maig arriba a Cocentaina l’esperat Festival “Música i Família”, organitzat per la FSMCV, la Diputació

Categorías