Search
Close this search box.

Els autors simfònics valencians han presentat la seua XXIX Trobada de Compositors

L’Associació de Compositors Simfònics Valencians (COSICOVA) va presentar el divendres 29 de setembre a la Sala SGAE Centre Cultural de València la seua tradicional Trobada de Compositors, que enguany celebra la seua XXIX edició. El programa s’obrirà dimarts que ve 3 d’octubre, al Palau de la Música de València, amb un concert a càrrec de David Fons (viola) i Carlos Apellániz (piano). El cicle prosseguirà el 15 d’octubre amb un concert interpretat pel tenor Simó Pere Campos i el pianista Carlos Apellániz. El Quartet de Clarinets Vert actuarà el 9 de novembre i, ja en el mes de desembre, el cicle comptarà amb sengles concerts a càrrec de Vicente Llimerá (oboè) i Apellániz (piano), el dia 7, i la flautista Magdalena Martínez acompanyada per l’esmentat Carlos Apellániz, el dia 12. El programa de la XXIX Trobada de Compositors es completarà amb un concert del pianista Carlos Apellániz en la Sala SGAE Centre Cultural de València, el pròxim dia 10 de novembre.

D’altra banda, aquesta XXIX Trobada de Compositors inclourà un bon nombre d’estrenes absolutes; entre ells, cinc partitures escrites per encàrrec de l’Institut Valencià de Cultura i signades pels autors Ferrer Ferran, Teo Aparicio, Josep Ros, Ramón Pastor i Salvador Luján.

La XXIX Trobada de Compositors és una iniciativa de COSICOVA, que compta amb el suport de diverses institucions i entitats, com la Fundació SGAE, a través del seu Consell Territorial de la Comunitat Valenciana.

Una nova etapa per als autors simfònics valencians

Durant la presentació d’aquest cicle de concerts de compositors valencians, el director de la Societat General d’Autors i Editors (SGAE) de la Comunitat Valenciana, Álvaro Oltra, va recordar que al març de 2017 es va renovar la Junta Directiva de COSICOVA, que ara presideix el compositor Gersón Padilla. “Cal felicitar a l’anterior Junta Directiva pel seu compromís amb la música valenciana i l’entusiasme amb el qual sempre va fer el seu treball. Ara li toca a la nova Junta Directiva prendre el relleu i mantenir viva la flama d’aquestes Trobades de Compositors”, va assenyalar Oltra, qui va aprofitar també la seua intervenció per a sol·licitar que s’incremente “la presència d’obres d’autors valencians contemporanis en la programació dels espais públics”.

Per la seua banda, Gersón Padilla va agrair el suport de la Fundació SGAE i de l’Institut Valencià de Cultura a les Trobades de Compositors de COSICOVA, i va assegurar que en aquest “nou cicle que ara s’obri per a la nostra associació, tots els membres treballarem a fons per a aconseguir situar a la música simfònica valenciana en el més alt, que és el lloc que sens dubte li correspon”.

Padilla va voler convidar a tots els valencians a gaudir d’aquestos concerts i, d’aquesta manera, “descobrir l’altíssim nivell dels autors simfònics valencians actuals”.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías