Search
Close this search box.

BANKIA llança la tercera edició de les beques per a alumnes de les escoles de música de la FSMCV, dotada amb 300.000 euros

  • La entitat impulsa el programa ‘Bankia escolta València’ amb la col·laboració de la Generalitat Valenciana mitjançant l’Institut Valencià de Cultura, i la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana.
  • Es tracta d’un programa de recolzament al teixit associatiu dels músics en la Comunitat Valenciana.
  • Les beques, que s’adjudicaran tenint en compte criteris acadèmics, econòmics i sociofamiliars, podran solicitar-se fins el dia 25 de novembre mitjançant la web www.bankiaescoltavalencia.es

 

València, 25 d’octubre del 2016

Bankia ha llançat per tercer any consecutiu les beques per als alumnes de les escoles de música que formen part de les Societats Musicals de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana.

Aquesta tercera edició del programa ‘Bankia escolta València’ sorgeix de l’acord de col·laboració entre la entitat bancària, que aporta una dotació de 300.000 euros, la Generalitat Valenciana mitjançant l’Institut Valencià de Cultura (CulturArts) i la FSMCV.

El conveni, suscrit per les tres institucions el 4 d’agost de 2016, contempla entre altres, la posada en marxa d’aquest projecte, que serà finançat per Bankia i gestionat per la FSMCV. El seu objectiu és promoure i recolzar l’estudi i difusió de la música com a part fonamental del patrimoni cultural valencià, així com enfortir l’entorn associatiu de les societats musicals i les seues escoles.

Criteris d’adjudicació

Els criteris pels quals s’adjudicaran les beques són acadèmics, econòmics i sociofamiliars. Entre els acadèmics es valora la matrícula en més d’un instrument, la existència d’altres educands dins de la unitat familiar i la valoració acadèmica que realitzen les pròpies escoles de música.

Entre els econòmics, el principal criteri és el de la renda, al qual es tenen en compte els ingressos de tots els membres de la unitat familiar, la situació personal i familiar de l’alumne (mobilitat, discapacitat o condició de família nombrosa o monoparental).

Tanmateix, i a diferència d’altres anys, s’atorgaran punts als sol·licitants de beques que tinguen un compte obert a Bankia.

“A Bankia pretenem que les beques arriben al major nombre d’alumnes de les escoles de música, i que beneficien als millors estudiants i a les famílies que més ho necessiten”, ha subratllat el director corporatiu territorial de Bankia a la Comunitat Valenciana, Miguel Capdevila.

Imports i terminis

Com en anys anteriors, l’import de la beca significarà com a màxim el 90% del total de la matrícula, fins a un màxim de 500 euros per persona. El termini per a que els alumnes sol·liciten les beques romandrà obert fins el dia 25 de novembre mitjançant, exclusivament, la web www.bankiaescoltavalencia.es.

La llista provisional de beneficiaris de les beques es coneixerà abans del 20 de gener del 2017, i s’obrirà un termini de 10 dies per a realitzar les possibles al·legacions. Una vegada finalitzat este període, abans del 10 de febrer, es publicarà la llista definitiva de becats.

L’any passat van ser un total de 1289 alumnes de les escoles de música de 236 societats musicals de la Comunitat Valenciana els qui es van beneficiar d’aquest programa fruit de la col·laboració entre Bankia, la Generalitat Valenciana i la FSMCV. En total, el programa va beneficiar 299 joves més que la edició de 2014, un 23% més d’alumnes.

De les beques atorgades, 295 van ser per a 44 societats musicals de la província d’Alacant, 172 en 31 societats musicals de Castelló i 822 en 161 societats musicals de la província de València.

Bases de la convocatòria (valencià).

Instruccions per emplenar el formulari de sol·licitud (valencià).

Compartir:

Últimas noticias

Categorías