Search
Close this search box.

Concert de l’Orquestra Simfònica de Castelló amb obres de Chopin, Hindemith i Granadas el 4 de Novembre a l’auditori

Castelló, 27 d’octubre del 2016

L’Orquestra Simfònica de Castelló oferirà el proper divendres 4 de novembre a les 19:30 a l’Auditori i Palau de Congressos de Castelló un concert que comptarà amb la interpretació pianística de Leonel Morales a la primera part i obres simfòniques de Hindemith i Granados a la segona sota la direcció de Cristóbal Soler. Un acte que es troba dins de la programació de l’Abonament de Tardor de l’Auditori de Castelló i l’Abonament de Música Clàssica per a joves menors de 30 anys de CulturArts. Un concert de música simfònica que també prendrà la forma d’una audició oberta a escolars aquell matí a l’Auditori.

Obrirà l’actuació el Concert n.1 per a piano i orquestra (1830) de Chopin, el primer dels seus dos concerts per a piano en ser publicat, que s’estructura en tres moviments: I. Allegro maestoso, II. Romanç-Larghetto i III. Rondo-Vivace. En la seua estrena el 1830 al Teatre Nacional de Varsòvia, va ser interpretat pel propi compositor com a comiat abans d’abandonar Polònia; el proper dia 4 serà interpretat a l’Auditori pel pianista d’origen cubà Leonel Morales, que a més de ser un reconegut solista que ha realitzat concerts a les sales internacionals més prestigioses, des de fa 13 anys és catedràtic del Conservatori Superior de Castelló.

Aquest concert per a piano presenta una participació minimitzada de l’orquestra per emfatitzar la qualitat sonora de l’instrument solista. Mostra tot l’esplendor del característic llenguatge musical chopenià, amb una bellesa melòdica i perfecció d’escriptura pianística que encara avui continua captivant les audiències de tot el món, al mateix temps que continua sent un repte per a la majoria dels intèrprets.

A la segona part, l’Orquestra Simfònica interpretarà la simfonia que Hindemith va escriure a partir de la seva òpera Maties el pintor (Mathis der Maler), una obra basada en la vida del pintor luterà Matthias Grünewald, un dels majors exponents de la pintura del Renaixement alemany.

L’última obra del repertori que s’escoltarà el 4 de novembre serà el cèlebre Intermedi de Goyescas d’Enric Granados, una de les grans figures del nacionalisme musical espanyol. Les seves característiques melodies i evocacions sonores de fortes arrels espanyoles tenen com a bon exponent la melodia nostàlgica del violoncel solista i uns motius fortament arrelats en el folklore.

El director convidat que guiarà aquesta audició és el valencià Cristóbal Soler. Considerat un dels directors més importants de la seva generació, Soler ha establert una carrera reeixida especialitzada en un extens repertori d’òpera i produccions simfòniques lloat per la crítica pel seu carisma i interpretació, així com per la seva tècnica de direcció precisa i consolidada. El seu catàleg de sarsueles, així com el repertori simfònic espanyol revela a Soler com un dels millors ambaixadors de l’actualitat de la música espanyola, amb compromisos en el Teatre de la Sarsuela de Madrid en les últimes cinc temporades amb produccions líriques.

Aquest concert que recull diverses peces de grans compositors dels segles XIX i XX es troba també dins de la programació didàctica de CulturArts, per la qual cosa estudiants de Primària, Secundària i Universitat tindran l’oportunitat d’escoltar l’Orquestra Simfònica interpretar aquest repertori simfònic en directe assistint a l’assaig general obert que tindrà lloc al matí el dia 4 de novembre a l’Auditori. Els centres educatius poden inscriure en aquesta activitat mitjançant el web de www.culturalcas.com omplint la sol•licitud que posa a la seva disposició el servei de Didàctica.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías