Search
Close this search box.

Biografia: Piles, Editorial de Música, S. A., Premi a l’activitat empresarial

La Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV), en col·laboració amb el Institut Valencià de Cultura (IVC) i el patrocini de Bankia, ha reconegut sis projectes d’excel·lència musical en les cinc categories de la segona edició de la gala dels ‘Premis Bankia al Talent Musical a la Comunitat Valenciana’.

Premi al projecte educatiu musical (ex aequo): I.E.S. RODRIGO BOTET (MANISES, VALÈNCIA), ‘MÚSICA PER A TOTS/ÉS

Piles, Editorial de Música, S.A. va ser fundada en 1934 per Jaime Piles Estellés, que posteriorment deixaria l’editorial en mans dels seus fills, Jaime i Jesús. Durant més de 80 anys, Piles s’ha especialitzat en l’edició i distribució de partitures i materials pedagògics. En l’actualitat compta amb una plantilla estable de 14 treballadors dels quals 8 són dones, la qual cosa suposa més del 50%.
El treball dut a terme al llarg d’aquesta llarga trajectòria s’ha materialitzat en un fons propi compost per més de 2.100 títols diferents. Això ha sigut possible, sobretot, a l’estret vincle que els dirigents de l’editorial han mantingut al llarg d’aquestes dècades tant amb els col·lectius i societats musicals valencianes com amb les diferents generacions de compositors valencians i espanyols en general. Una relació que el fundador va mantindre amb personalitats com José Iturbi, Manuel Palau, López-Chavarri, Francisco Llácer, Vicente Asencio, Matilde Salvador, Báguena Soler… i que els seus fills continuen i fomenten fins als nostres dies.
Actualment l’editorial desenvolupa una fecunda labor entorn de la música contemporània, bandística, coral, orquestral, de cambra i guitarra, sense deixar de costat la publicació de materials pedagògics i musicològics.
La trajectòria de l’editorial està jalonada de premis i distincions. En 1982 va ser mereixedora del Premi Nacional per a Editores Musicals a l’obra més destacada en l’àmbit de l’ensenyament i pedagogia musicals, atorgat pel Ministeri de Cultura. En 1989 va obtindre el Premi per a Editores d’Obres Musicals a l’edició més destacada en la contribució a la pedagogia o la investigació musicals de l’Institut Nacional de les Arts Escèniques i de la Música, pertanyent al Ministeri de Cultura. També ha rebut el guardó a la Millor Editorial de Música Clàssica en els Premis de la Música 2000, 2008 i 2011 atorgats per la SGAE i l’IAE, el Premi al Món de la Música de la Comunitat Valenciana l’any 2002 i el Premi Torsimany l’any 2012 atorgat per la Jornades Internacionals de Guitarra de València. A més, l’enregistrament de l’òpera Merlín d’Isaac Albéniz, en la recuperació de la qual i edició Piles va tindre un paper destacat, va obtindre el Grammy Llatí al millor àlbum de Música Clàssica de l’any 2001. Cal no oblidar els premis Euterpe que han rebut nombroses obres de l’editorial atorgats per la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV). L’últim reconeixement va procedir de la SGAE en 2017. L’editorial, al costat de cinc compositors espanyols, va ser homenatjada per les seues huit dècades de compromís amb la creació musical de l’editorial valenciana
El seu suport al fenomen de les societats musicals de la Comunitat Valenciana l’ha convertida en editorial de referència en l’edició de música per a banda, amb un repertori que abasta música de 110 compositors, tant clàssics com contemporanis. Destaca així mateix la seua col·laboració en l’edició d’una gran part de la col·lecció Retrobem la Nostra Música de la Diputació Provincial de València. Així mateix, l’editorial ha sigut l’encarregada d’editar en nombroses ocasions les obres obligades del Certamen Internacional de Bandes de Música Ciutat de València que organitza l’Ajuntament de la capital, així com en diversos certàmens provincials de tota Espanya i encàrrecs del Institut Valencià de Cultura (IVC).

Compartir:

Últimas noticias

XI Festival Música i Família

Divendres que ve 31 de maig arriba a Cocentaina l’esperat Festival “Música i Família”, organitzat per la FSMCV, la Diputació

Categorías