Search
Close this search box.

El director valencià Enrique Barrachina porta la música espanyola a la Universitat de Carolina del Nord

El director valencià Enrique Barrachina, titular de la banda de l’Associació Música Jove (AMJ) de València, viatjarà entre el 20 i el 26 d’octubre a Estats Units convidat per la Universitat de Carolina del Nord en Chapel Hill.

Durant la seua estada, Barrachina, que és també el gestor cultural de l’AMJ, desenvoluparà diferents activitats artístiques i formatives amb set agrupacions musicals (professionals i educatives) de divers nivell com la Greensboro Symphony Youth Orchestra, la Fuquay-Varina Middle School, Triangle Wind Ensemble, Panther Creek High School wind symphony, Panther Creek High School concert band, Ligon Middle School i la UNC Wind Ensemble.

La visita respon a la seua relació amb el director americà Evan Feldman, que ha visitat en diverses ocasions Espanya, i amb qui el director valencià treballa per trobar punts d’unió entre tots dos sistemes d’educació musical, processos educatius, models i repertori per a intentar ser aplicats en cada país.

Enrique Barrachina ha triat un repertori de música espanyola actual i tradicional per a treballar amb les diferents agrupacions i presentarà “A quick visit to Spain”, el seu últim projecte musical, en el qual junt a vuit compositors espanyols pretén acostar als músics americans la música popular espanyola amb un enfocament actual. D’aquesta manera, coneixeran obres de Frank Cogollos, Sara Galiana, David Gómez, Azael Tormo, David Rivas, Ignasi Reverté, Jose Ramón Rico i Guillermo Ruano.

Així mateix, oferirà una conferència a l’alumnat de Pedagogia Musical d’aquesta prestigiosa universitat pública nord-americana sobre l’actual sistema educatiu musical espanyol.

El viatge, finançat íntegrament per aquesta Universitat, obri les portes per a futures col·laboracions entre aquesta entitat i l’AMJ.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías