Search
Close this search box.

El grup de clarinets del C.I.M. de Tendetes de València protagonitza aquest dissabte el cicle “Bandes a la Ciutat” en la Ciutat de les Arts i les Ciències

La Ciutat de les Arts i les Ciències, en col·laboració amb la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV), ha posat en marxa el cicle de concerts de lliure accés “Les Bandes a la Ciutat”, una sèrie de 10 actuacions de conjunts instrumentals de xicotet format procedents de societats musicals federades en els exteriors del Museu dels Ciències.

El calendari complet d’actuacions del cicle, que comprén quintets de metalls, quintets vent, brass bands, ensembles i altres tipus d’agrupacions, s’allargarà fins entrat el mes de novembre i va donar principi el passat 25 de juny amb el concert oferit pel Quintet de Metalls de la Societat Musical i Cultural d’Altura (Castelló). El cicle prossegueix aquesta setmana amb l’actuació aquest dissabte, 16 de juliol, del Grup de Clarinets del Centre Instructiu Musical Tendetes (València) a les 19.00 hores. Li seguiran l’A.M.R. Brass Quintet de l’Ateneu Musical de Rafelguaraf, el 6 d’agost i el Quartet de Saxofons de la Societat Unió Musical l’Aurora d’Albatera, el 13 d’agost.

Per a tancar l’estiu, setembre portarà amb si les actuacions del Ensemble de Clarinets de l’Agrupació Musical ‘Les Sitges’ de Burjassot, el dia 10, i el 17 de setembre el cicle comptarà amb la presència del Quartet de Clarinets de la Societat Unió Musical de Catarroja.

A l’octubre la primera cita serà el dia 1 amb el Ensemble de Tubes i Bombardins de la Societat Musical ‘La Primitiva Setabense’ –‘Música Vella’ de Xàtiva i la segona, el 29 de setembre, amb la Camerata de Vents i Percussió de la Societat Unió Musical d’Alberic.

El 5 de novembre està programat el Quintet de Metalls del Centre Instructiu Musical d’Onil i per a clausurar aquest programa de concerts, el 12 de novembre el Grup de Cambra de la Unió Artístic Musical ‘Sant Francesc de Borja’ de Gandia serà el que pose fermall final sobre l’escenari.

Tots aquests concerts, d’accés gratuït, podran gaudir-se en horari de vesprada, a les 19.00 hores, en els exteriors del Museu dels Ciències, en ple jardí del Túria, una activitat paral·lela que complementa el contingut expositiu del Museu relacionat amb la música, com és l’exposició “Play. Ciència i música”, i que permet acostar al públic el col·lectiu de les societats musicals, considerat un moviment artístic, educatiu i social únic en el món.

“És una satisfacció poder acostar la música de les nostres societats musicals en la Ciutat de les Arts i les Ciències i el seu entorn, perquè puguen gaudir-la tant els valencians com els turistes i demostrar novament que la nostra és una terra de música per excel·lència”, afirma la presidenta de la FSMCV, Daniela González.

Aquesta nova proposta se suma a les activitats de lliure accés que se celebren en el complex de la Generalitat Valenciana “com són els concerts amb Berklee València, els cicles de divulgació i les exposicions d’art de l’entorn del Museu dels Ciències”, tal com ha destacat el director de la Ciutat de les Arts i les Ciències, Antonio Torres. Així mateix, ha valorat aquest cicle realitzat en col·laboració amb les societats musicals “entitats de gran arrelament en la Comunitat Valenciana que suposen un moviment artístic, educatiu i social únic en el món”.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías