El violinista Santiago Juan acompanyarà a la Simfònica Caixa Ontinyent en la seua estrena

L’Orquestra Simfònica Caixa Ontinyent inicia la seua sexta temporada com a formació resident del Teatre Echegaray el proper divendres 12 de maig a les 22:30 h. i, en segona sessió, el dissabte 20 de maig a les 19:30 h. Ho farà amb un programa d’alt nivell de dificultat de la mà del seu director titular Saül Gómez i amb l’acompanyament, com a solista convidat, del violinista Santiago Juan, considerat uns dels màxims exponents a nivell nacional.

En ell s’interpretarà el famós ‘Concert per a violí i orquestra’ de Beethoven i l’obra ‘Scheherazade’ escrita pel compositor Rimsky-Korsakov, una de les peces més destacades del repertori romàntic.

En aquest sentit, a la primera part del concert s’interpretarà l’obra de Beethoven, composta entre 1804 i 1807, quan la seua poderosa imaginació funcionava a ple rendiment i el seu geni creador estava sorprenent al món. Una de les obres més brillants del seu repertori que es divideix en tres moviments: Allegro ma non troppo–Cadenzza, Larghetto i Rondó (allegro)-Cadenza.

A la segona part del concert s’escoltarà la peça de Rimsky-Korsakov, una suite orquestral de 1888 considerada la més popular i important del músic rus. Inspirada en ‘Las mil y una noches’ consta de quatre moviments: ‘El mar y el barco de Simbad’, ‘El cuento del príncipe Kalende’, ‘El joven príncipe y la joven princesa’ i l’últim moviment format per ‘Festival de Bagdad’, ‘El mar’ i ‘El barco se estrella contra las rocas’.

Santiago Juan, un dels màxims exponents del violí a nivell nacional

El violinista valencià Santiago Juan, considerat un dels màxims exponents a nivell nacional, és actualment professor al Conservatori Superior de Música de Castilla-La Mancha. Anteriorment ha estat concertino de la Jove Orquestra Nacional d’Espanya, Orquestra del Real Conservatori de Música de Brusseles, Orquestra Simfònica del Vallés i concertino convidat a l’Orquestra de RTVE, Orquestra Nacional d’Espanya, Real Orquestra Simfònica de Sevilla, OBC i Orquestra de la Comunitat de Madrid, entre altres. Ha actuat com a solista a la Jove Orquestra Nacional d’Espanya, Orquestra de Valencia, Orquestra del Conservatori de Brusseles i Orquestra Simfònica "Pablo Sarasate", entre altres.

Venda d’entrades i abonament de temporada

L’estrena de la temporada serà el divendres 12 de maig a les 22:30 h. i, com és habitual, el concert tindrà una segona sessió el dissabte 20 de maig a les 19:30 h. L’abonament per a tota la temporada (4 concerts), té un preu de 45€ i es pot adquirir a AD LIBITUM mentre que les entrades per a cada concert tenen un preu de 13€ (7€ per als estudiants) i es poden adquirir tant a AD LIBITUM com a www.caixaontinyent.es

Compartir:

Últimas noticias

Feliç Dia del Voluntariat!

Més de 200.000 voluntàries i voluntaris donen vida a les nostres societats musicals. Una passió centenària, una generositat que es

Categorías