Search
Close this search box.

La Fira i Festes de Sant Miquel 2018 potencia la cultura i la música amb una programació molt variada

Amb l’arribada de setembre, el poble de Llíria es prepara per a viure amb intensitat la Fira i Festes de Sant Miquel 2018, unes celebracions que potencien la música i la cultura, sense perdre de vista la tradició, amb una programació molt variada, pensada per a tots els públics.

Esta és la premissa del programa oficial de les festes patronals de Llíria, que es va presentar la passada setmana en un acte celebrat a Ca la Vila, amb la participació de l’alcalde Manolo Civera, el regidor de Festes Pedro Vicente, el prior de la Germandat de Sant Miquel Vicente Cerezo i la cantant Krisha, així com amb la presència de nombrosos representants de les entitats participants en les celebracions patronals de la capital del Camp de Túria.

Les festes de Sant Miquel tenen sempre una participació activa dels veïns i veïnes i de totes les nostres entitats locals” va declarar l’alcalde de Llíria, Manolo Civera. “Hem preparat un gran nombre d’activitats lúdiques perquè els nostres carrers s’òmpliguen de gent i, entre tots, projectem la marca de Llíria amb tot el seu potencial cultural”.

Art, música, teatre i tradició són les bases de les festes, que arrancaren el divendres 14 de setembre, amb un intens programa d’activitats, que es prolongarà fins al dissabte 13 d’octubre, quan es commemore el mig any faller. En el primer cap de setmana, la II Fira de l’Esport, la II Fira del Llibre i la tercera edició de la Carrera i Marxa Solidària contra el Càncer “Runcàncer” donaren el punt d’eixida a tots els actes programats.

La música, element protagonista

Com cada any, la música tindrà un paper fonamental dins de les festes, amb el Concert de les Bandes, que és de nou un dels actes centrals de la programació. La Banda Primitiva i la Unió Musical de Llíria seran les protagonistes del concert, que se celebrarà el pròxim 22 de setembre i que farà un homenatge al compositor italià Franco Cesarini per la seua extensa i reconeguda trajectòria musical.

Les festes de Sant Miquel són l’aparador perfecte perquè totes les entitats musicals del nostre municipi reivindiquen el títol de Llíria com a ciutat de la música” va declarar el regidor de Festes, Pedro Vicente. “La Unió i el Clarín són les protagonistes del Concert de les Bandes, però la programació musical és molt més extensa”.

En este sentit, les festes inclouen també els concerts de l’Agrupació Musical Edetana “Vicente Giménez”, l’Orquestra de Plectre “El Micalet” i la Banda Musical UDP Llíria-Camp de Túria-Serrans. I de manera especial, cal destacar el concert extraordinari que reunirà a la Banda Primitiva de Llíria, amb els artistes Pep Gimeno Botifarra, Carmen París i Krisha, amb una fusió d’estils musicals única. Serà el divendres 28 de setembre, a les 23.00 hores.

Exposicions

Les festes patronals reserven un espai per a les exposicions, mostres i presentacions de llibres, reivindicant un any més l’aposta de les festes per donar un impuls a l’activitat cultural dins de la programació. En este aspecte, cal fer especial menció a l’exposició “Les casetes noves: 65 anys”, a càrrec de l’Arxiu Municipal, que vol recordar els orígens del barri del Pla de l’Arc i fer un homenatge als seus primers veïns i veïnes.

Espectacles carregats de solidaritat

Pel que fa a l’apartat teatral, els artistes locals tornaran a sorprendre a tots amb la II Mostra de Teatre Amateur Local. I, com cada any, el teatre i la solidaritat s’uniran, en esta ocasió a benefici de l’Associació Espanyola Contra el Càncer i ACNUR. D’aquesta manera, Llíria s’adherix a la Xarxa Pobles Solidaris d’ACNUR, en una campanya de suport als refugiats durant les festes patronals dels municipis participants. La recaptació de l’espectacle “Al natural, sin instrumentos añadidos” del grup B Vocal i de la representació teatral “Aguacates” anirà destinada a cada ONG, respectivament. Les entrades estaran a la venda a partir del 17 de setembre.

El nostre és un poble solidari i, des de fa molts anys, les festes de sant Miquel també adopten eixe esperit benèfic. Estes representacions tenen una afluència de públic massiva perquè, a més de passar una bona estona, ens donen l’oportunitat d’aportar el nostre gra d’arena a projectes solidaris” explicà Pedro Vicente.

Per altra banda, el dia 21 de setembre s’estrenarà l’espectacle “El Miracle de l’Aigua” a càrrec de la companyia La Fam, una producció que combina música, dansa, acrobàcies, mapping i pirotècnica, creada en exclusiva per a l’Ajuntament de Llíria, amb motiu de les commemoracions de l’Any Vicentí. A més, el diumenge 23 es podrà disfrutar d’una doble sessió d’espectacles, amb l’obra infantil “El reino del león” i l’actuació del conegut il·lusionista televisiu Yunke.

Actes religiosos

La Fira i Festes de Sant Miquel arribarà al seu punt àlgid amb la celebració dels actes religiosos, organitzats per la Germandat de Sant Miquel. El 28 de setembre, centenars de veïnes i veïns es congregaran per a la Baixà de la imatge de sant Miquel des del seu monestir. Un dia més tard, serà el dia de la festa gran amb la celebració de la missa major i la solemne processó.

Documentació

Descarregar el programa complet de les festes. [Word]

Compartir:

Últimas noticias

XI Festival Música i Família

Divendres que ve 31 de maig arriba a Cocentaina l’esperat Festival “Música i Família”, organitzat per la FSMCV, la Diputació

Categorías