Search
Close this search box.

Folksona, colònies de música per a joves intèrprets “Vicent Pastor”

Folksona és un campament de música folk, d’arrel tradicional i popular, destinat als més joves, xiquets i xiquetes de 8 a 16 anys.

Els requisits, a banda de l’edat, són: tenir coneixements bàsics de música i tocar mínimament qualsevol instrument. En aquest projecte tenen cabuda tots: dels més clàssics als més tradicionals, i així violins, dolçaines, clarinets, guitarres, flabiols, acordions, oboès, trombons, tabals, bandúrries, etc, conviuen i s’enriqueixen d’aquesta experiència.

A banda del seu significat com a experiència musical valorem per damunt de tot la convivència personal entre l’alumnat que ve de diferents comarques, en un entorn natural on sorgeix la creativitat i la il·lusió per compartir, no sols la música, sinó un espai de la nostra vida.

Els alumnes al llarg de la setmana preparen un repertori musical i un repertori de ball de plaça. En aquesta edició es farà un recorregut musical per la nostra Mediterrània i els pobles que l’envolten.

La setmana està plena de música i d’activitat d’oci. Tots els matins hi ha una despertada musical a càrrec dels alumnes. Durant el dia hi ha classes per cordes i col·lectives.

Abans de dinar els duem a la piscina. Totes les vesprades tenen visites i xarrades a càrrec d’un grup convidat, que ens fa conèixer les nostres tradicions i cultura. I per acabar el dia els monitors organitzen activitats lúdiques abans d’anar a dormir.

Finalment i com a cloenda de les colònies, el dissabte de vesprada, els alumnes interpreten tots junts la suite i a continuació, per grups, fan el ball de plaça per a fer ballar a pares, mares i públic assistent amb la qual cosa es dóna per finalitzat el Folksona.

On es fa

El Folksona es fa a l’ermita de Sant Vicent Ferrer, al poble d’Agullent (Vall d’Albaida).

Un entorn natural on gaudixen els xiquets i xiquetes i, any rere any, podem fer realitat aquestes colònies per a joves intèrprets.

Dates i duració

El Folksona es fa del 8 al 14 de juliol del 2018.

L’estada al Folksona és d’una semana. Comença amb la recepció dels alumnes diumenge per la vesprada. Aquests estan durant tots aquests dies en règim d’allotjament i pensió completa fins a la vesprada del dissabte següent.

Professorat

– Manuel Mateu. Director de l’Orquestra Folksona i autor de les suites. Membre de “Tres Fan Ball” i “A-Phonics”. Músic col·laborador de Xavi Castillo en “Pot de Plom”.
– Josep Almirola. Mestre de corda fregada. Ha format part de diferents grups com “Ritme Trencat”, “Urbàlia Rurana” i “El Cau del llop”.
– Amadeu Vidal. Mestre d’acordió. Ha format part de diferents grups com “Ritme Trencat”, “Urbàlia Rurana”, “Notes Soltes”, “Tr3cant” i “Balla Dos”.
– Eugeni Camacho. Mestre de percussió. Professor del Conservatori d’Oliva i membre de “Musicants” i “A-Phonics”. Músic col·laborador de Xavi Castillo en “Pot de Plom”.
– Rafa Gisbert “Cato”. Mestre de dolçaina, gaita i saxo.
– Jordi Pastor. Mestre de metall. Membre de “Ràdio Rude”, “Musicants” i “L’Horta Folk”
– Teresa Gallego. Mestra de corda fregada. Membre del grup “L’Horta Folk”.
– Alberto Gallego. Mestre de corda fregada i acordió. Membre de “Musicants” i “L’Horta Folk”.
– Pau Marzo. Mestre de percussió. Membre de “Ràdio Rude”.

Inscripcions

Els interessats hauran de contactar amb els següents telèfons, o bé contactar via correu electrònic, o accedint al web:

600 94 15 24 (Carles Alberola)
617 33 35 03 (Fabrici Baños)
folksona@gmail.com
http://folksona.blogspot.com/

Compartir:

Últimas noticias

Categorías