Search
Close this search box.

La FSMCV impulsa la creació d’una nova Escola Comarcal de Música a la Vall d’Aiora

La Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) ha impulsat la creació de la nova Escola Comarcal de Música “El Valle” per als alumnes de les Societats Musicals de 5 municipis de la Vall d’Aiora.

Donat que l’Entitat Musical Maestro Serrano de Cofrents, la Unió Musical de Jalance, la Societat Musical La Filharmònica de Jarafuel, la Societat Musical i Cultural Sant Blas de Teresa de Cofrents i la Unió Musical Santa Ana de Zarra estaven travessant serioses dificultats tant econòmiques com estructurals per sostenir les seues pròpies Escoles de Música, des de la FSMCV se’ls ha oferit assessorament i suport per a la creació i integració en una Escola de Música comarcal que permeta continuar formant als seus alumnes i, per tant, amb l’activitat i creixement d’aquestes cinc Societats Musicals.

No podem permetre que desapareguen les nostres Escoles de Música perquè són la base de les nostres Societats Musicals, de les nostres bandes, i el bressol dels futurs músics de la Comunitat. Entitats com aquestes, en les quals s’uneix la insuficiència de les subvencions i els seus retards en el cobrament, a l’aïllament geogràfic i una dimensió que condiciona el seu futur, precisen d’una atenció especial. Per açò, per a vetlar per la defensa dels seus drets i el seu correcte funcionament hem contribuït a la creació d’aquesta nova Escola de Música, aconseguint que al voltant de 90 alumnes puguen continuar formant-se el pròxim curs”, ha declarat Pedro Rodríguez, president de la FSMCV.

L’objectiu d’aquesta iniciativa ha sigut donar continuïtat a les Escoles de Música d’aquestes Societats Musicals per a poder sumar esforços entre elles i així assegurar la seua eficiència organitzativa i administrativa i la seua estabilitat econòmica ja que assumiran conjuntament les despeses derivades de l’administració de l’Escola Comarcal de Música. Junt amb açò, també obtindran beneficis de caràcter social a causa de la interrelació contínua entre els seus alumnes i socis, a la possibilitat de realitzar activitats conjuntes, etc.

La labor de la FSMCV per a la consecució d’aquest projecte ha sigut essencial des dels seus inicis, principalment, per la qual cosa es refereix a l’impuls del projecte i a l’assessorament conferit per part de l’equip jurídic i de gestió cultural de la Federació. La iniciativa ha comptat, a més, amb el suport dels Ajuntaments d’aquestes localitats.

Aquesta Escola de Música Comarcal és una oportunitat que tenim les Societats Musicals de dur a terme un projecte il·lusionant i integrador que ens permeta donar una formació musical de qualitat. Estem convençuts que va a suposar un progrés tant per a les nostres Societats Musicals com per als nostres pobles i els Ajuntaments han de ser conscients del repte que tenim per davant. La música en la nostra comarca és una realitat cultural i musical de primer nivell”, ha explicat José Francisco Teruel, director de l’Escola de Música “El Valle”.

Està previst que en el pròxim curs aquesta Escola Comarcal de Música de formació a al voltant de 90 alumnes i compte amb una plantilla de 12 professors. Les assignatures que s’impartiran són: piano, violoncel, llenguatge musical, flauta, clarinet, fagot, percussió, trompeta, oboè, cor, solfeig, jardí musical, conjunt instrumental, trompa, trombó i saxo.


Peu de foto: Fotografia de la reunió fundacional de l’Escola Comarcal El Valle en la qual van estar presents el president de la FSMCV, Pedro Rodríguez, el vicepresident de la FSMCV, Remigi Morant, els presidents de l’Entitat Musical Maestro Serrano de Cofrents, la Unió Musical de Jalance, la Societat Musical La Filharmònica de Jarafuel, la Societat Musical i Cultural Sant Blas de Teresa de Cofrents i la Unió Musical Santa Ana de Zarra, així com els regidors de cultura de Cofrents, Jarafuel, Teresa de Cofrents i l’alcalde de Zarra.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías