Search
Close this search box.

I Certamen Internacional de Bandes de Música “Ciudad de Benavente”

La Trobada de Bandes de música “Ciudad de Benavente”, organitzada per la Banda de Música Maestro Lupi, serà a partir d’aquest 2018 el Certamen Internacional de Bandes de Música “Ciudad de Benavente”.

Durant els dies 13,14 i 15 de juliol, la localitat zamorana es convertirà en la ciutat bandística per excel·lència de tota Castella i Lleó, ja que cada dia comptarà amb la presència de quatre bandes d’aproximadament vuitanta músics cadascuna, a més del públic que acollirà la Plaça Major entre familiars, amics i habitants del municipi, estimant un aforament d’aproximadament unes 1000 persones per dia. No obstant açò, el dia 15, que tindrà lloc el lliurament de premis, s’espera comptar amb el doble de persones que els dies anteriors.

Inscripció i finalistes

Les bandes tindran de termini per a inscriure’s fins al 25 de febrer, i per a açò hauran d’enviar la “Sol·licitud de participació” (Annex III) per correu electrònic (Annex I). La publicació de les bandes finalistes es farà el dilluns 5 de març.

Participació

Podran participar en aquest certamen les bandes de música no professionals, és a dir, no podran participar les bandes de música pertanyents a Conservatoris o Escoles de Música professionals i aquelles bandes de música agrupades puntualment per a concursar.

El nombre màxim de Bandes participants en aquest certamen serà de 12, per selecció del comitè organitzador, entre les quals s’hagen inscrit si superen aquest nombre. En el cas que hi haguera més inscrites en aquesta edició quedarien en reserva, amb preferència de participació en la següent convocatòria del certamen, o en la mateixa si sorgira algun imprevist. La plantilla de les bandes participants haurà de ser no superior a 80 músics. Cap músic podrà actuar en dues Bandes participants al certamen.

Programa d’obres

Les obres a interpretar es faran en el següent ordre:

– Pasdoble d’escalfament no puntuable
– Obra obligatòria “OBERTURA LUPICIANA” de David Rivas Domínguez
– Reste del programa de lliure elecció que no excedirà el grau 5 de dificultat.

La durada de l’actuació de cada banda no excedirà 30 minuts on estarà inclòs pasdoble, obra obligatòria i resta del programa lliure.

Si el públic sol·licita una obra de regal les bandes estaran obligades a açò, en cas contrari, quedaran desqualificades automàticament.

Tribunal

La composició del tribunal designat serà la següent: tres personalitats de reconegut prestigi en el món de la música amb dret a veu i vot i decisió inapel·lable:

– Jacob de Haan
– Enrique Damián Blasco Cebolla
– Óscar Navarro González

Premis

Per a aquesta edició del certamen s’estableixen els següents premis:

– Primer premi, Premi especial del Jurat Excel·lentíssim Ajuntament de Benavente: 3.000€ i diploma acreditatiu.
– Segon premi, Excel·lentíssim Ajuntament de Benavente: 2.000€ i diploma acreditatiu.
– Tercer premi, Fundació Caixa Rural: 1.000€ i diploma acreditatiu.
– Millor director: trofeu i diploma acreditatiu.
– Premi especial del públic: trofeu i diploma acreditatiu.
– Premi especial Banda de Música Maestro Lupi: trofeu i diploma acreditatiu.

A totes les bandes participants se’ls atorgarà un diploma.

Documentació

Descarregar Bases i Annexes en PDF.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías