Search
Close this search box.

La Unió Musical de Godelleta i la Unió Musical de Torrent guanyen Ex aequo la secció d’Honor del Certamen Internacional de Bandes de Música ‘Ciutat de València’

La Unió Musical de Godelleta, baix la direcció de Jesús Perelló Fuster i la Unió Musical de Torrent, baix la direcció de Frank de Vuyst, amb un total les dos de 342 punts, han resultat les guanyadores Ex Aequo de la Secció d’Honor del 135 Certamen Internacional de Bandes de Música ‘Ciutat de València’ 2023, que es desenvolupa en el Auditori de Les Arts.

La Asociación Músico-Cultural “La Lira de Pozuelo” de Madrid, ha quedat en segona posició amb 320,5 punts, mentre que la Societat Unió Musical d’Alberic ha ocupat el tercer lloc amb 299 punts.

El regidor de l’Ajuntament de València, José Luis Moreno, ha entregat el premi a les dues societats guanyadores d’aquesta Secció d’Honor. Així mateix, també s’han entregat altres premis especials per mitjà de patrocinis privats, que es poden consultar en la pàgina web del certamen www.cibm-valencia.com.

Lliurament Seccio dHonor. Foto Juan Margolles 1536x1025 1

L’obra obligada que han interpretat totes les bandes d’aquesta secció han sigut ‘Homenatge a Joaquín Sorolla’. ‘Cuadros Sinfónicos’, de Bernardo Adam Ferrero, en homenatge al mestre Bernardo Adam Ferrero i al centenari del pintor Joaquín Sorolla. Una obra colorista i costumista inspirada en les pintures de Sorolla, amb els moviments ‘El Palleter’, ‘Pescadoras Valencianas’, ‘Sol de la Tarde’ y ‘Las Grupas’.

Unio Musical de Torrent. Foto Juan Margolles scaled e1689542710387 1
Unió Musical de Torrent /// Foto: Juan Margolles
Unio Musical de Godelleta. 1 Foto Juan Margolles e1689542668604
Unió Musical de Godelleta /// Foto: Juan Margolles

La Banda Simfònica Municipal de València, baix la direcció de Miquel Rodrigo i Tamarit, va posar el fermall d’or al Certamen mentre deliberava el jurat.


Va interpretar el pasdoble ‘València’ del mestre José Serrano, en commemoració del centenari del seu naixement, així com ‘Concertino para Percusión y Ensemble de Vientos’ de David R. Gillingham, i de Dmitri Shostakóvitx el Ballet suite núm. 5 ‘The *Bolt’ i ‘Riverdance’.

La dotació dels premis per a la Secció d’Honor és de 9.000 euros per a la guanyadora, 6.000 euros per a la segona i 4.000 euros per a la tercera.

Les societats guanyadores de les altres seccions del Certamen han sigut la Societat Unió Musical de Polop de la Marina d’Alacant en la secció Tercera i el Centre Artístic Cultural “Verge de la Pau” d’Agost d’Alacant en la Segona Secció.

Es dona la circumstància que han comptat amb el mateix director, José Vicente Algado Climent. Així mateix, la Societat Musical ‘La Primitiva’ de Rafelbunyol de València, baix la direcció de Ximo Tarín Micó, va guanyar la Primera Secció.

El públic ha tingut l’oportunitat de seguir el certamen en directe a través de Streaming, amb un enllaç específic en la pàgina web del certamen www.cibm-valencia.com

Compartir:

Últimas noticias

Categorías