Search
Close this search box.

Llíria acollirà el 22 i 23 de juliol el seu primer Fòrum internacional de Direcció

Llíria es convertirà en l’escenari ideal per al diàleg, la creativitat i l’intercanvi de coneixements musicals durant els pròxims dies 22 i 23 de juliol. Són les dates triades per a la celebració del primer Fòrum Internacional de Direcció, organitzat per la Regidoria de Música de l’Ajuntament de Llíria i AESDO, l’Associació Espanyola de Directors d’Orquestra.

Fidel a la seua missió educadora i formativa com a Ciutat Creativa de la Música per la UNESCO, Llíria acollirà destacats representants en direcció musical, tant orquestral com coral i bandística, que compartiran les seues experiències amb directors, estudiants i persones aficionades a la música en general, ja que l’entrada és lliure fins a completar l’aforament del Centre Multiusos de Llíria.

Seguint el deixant d’èxit que va deixar en 2021 el primer Concurs Internacional de Direcció d’Orquestra celebrat a Llíria, és el torn aquest any d’un nou format, també internacional i amb la Direcció com a eix principal, però amb un esperit més formatiu que competitiu. “Amb aquest Fòrum desitgem consolidar un esdeveniment singular destinat als artistes, a la indústria cultural i a la ciutadania. Res millor que un compromís ciutadà amb el diàleg i la creativitat per a un desenvolupament just, humà i pacífic”, destaca el coordinador del Fòrum, el prestigiós director Cristóbal Soler.

Les jornades arrancaran el divendres 22 a les 10.00 hores, amb unes paraules online de benvinguda de Simon Rattle i la presentació de Manuel Galduf. A continuació, diferents entrevistes, ponències i taules redones al voltant de diferents temàtiques vinculades a la direcció musical, que conclouran el dissabte a les 14.00 hores amb una taula dedicada a les compositores i directores espanyoles.

Tot tipus de públic està convidat a assistir a unes jornades en les quals es pretén emfatitzar i recalcar el valor terapèutic de la música, medicina imprescindible per al benestar social”, assenyala Soler.

I Festival de Llíria

En les mateixes jornades que el Fòrum i de manera paral·lela, Llíria també celebra l’I Festival de Música, en el qual participaran, entre el 21 i el 24 de juliol, les quatre principals orquestres de la Comunitat Valenciana. Es convertirà així Llíria, una vegada més, en l’epicentre de la creativitat musical nacional. Les entrades per a aquests concerts es poden adquirir ja a través de la web de l’Ajuntament.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías