Search
Close this search box.

Més de 200 xiquets i joves d’orquestres i cors de tota Espanya participen en el concert “Música per a créixer” per a mostrar el poder transformador de la música

Sota el lema “Música per a créixer” més de dos-cents xiquets i joves d’orquestres i cors procedents de projectes de Barcelona, Madrid, Bilbao, Saragossa, València i Vitòria, s’han unit per a mostrar, a través de la música, el seu compromís amb la igualtat d’oportunitats. El concert, organitzat per la plataforma Xarxa Música Social, s’ha celebrat en el Palau de la Música Catalana i té com a finalitat donar visibilitat al poder de la música com a instrument necessari per a aconseguir l’equitat educativa, així com la reducció de les desigualtats socials.

Música per a créixer es titula la proposta en la qual constitueix la seua segona edició; la primera es va celebrar el 27 de juny de 2019 a l’Auditori Nacional de Madrid. El concert compta amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya i Renfe. Els participants es troben per primera vegada sobre l’escenari per a assajar i interpretar aquest programa que consta de diferents músiques del món i variades estètiques i estils. Els xiquets i joves protagonistes del concert llancen amb la seua actuació un missatge més urgent i necessari que mai, considerant les actuals circumstàncies: que la música és una força generadora de llibertat, bellesa, joc i trobada i que l’acció musical mou a la fraternitat humana i aspira a la unió de totes les persones. Una experiència que ofereix un camí concret per a la promoció d’una cultura de pau, concòrdia i escolta.

Programa del concert

El concert, amb la conducció de la periodista Mireia Mallol, es divideix en tres blocs. En el primer, purament coral, està basat en músiques que arriben des de Sud-àfrica i Hawaii, fins a l’actual música catalana de Miki Núñez –amb l’aclamada Escriurem (Escribiremos)– y de Arnau Tordera –con Una veu feta de mil veus (Un voz compuesta de mil voces), que s’ha convertit en l’himne del projecte social Palau Vincles. El segon bloc brinda el torn a la part orquestral, amb obres adaptades d’origen llatinoamericà, com Sol di manhã de Paulino Vieira, y Suite afro-cubana y Ritmos ciganos –escrita sobre temas tradicionales de los gitanos de Brasil–, ambas de Carlos García. Seguidament es van escoltar dues adaptacions de música europea: la “Farandole” de Bizet (de l’obra L’Arlésienne),a través dels arranjaments de Richard Meyer, i la tradicional sueca Finvisan,amb arranjaments de Tormod Tvete. La tercera part uneix a cors i instruments en tres tutti. El primer gràcies a l’arranjament de Tormod Tvete del “Himne a l’alegria” de la Novena Simfonia de Beethoven, amb la ja tradicional traducció catalana obra del poeta Joan Maragall. El segon, amb la cançó que obri el film El rei Lleó de Walt Disney: El cicle vital de Elton John, i la festiva Merenga del primer de Carlos Medrano.

Sobre Red Música Social

Red Música Social es la plataforma impulsada per huit entitats d’intervenció sociomusical de tota Espanya: Acció per la Música; Etorkizuna Musikatan; Músics Solidaris Sense Fronteres; Orquestra Escola Zaragoza; Palau Vincles-Palau de la Música Catalana; Plataforma REDOMI; Veus per a la Consciència i el Desenvolupament, així com Xamfrà, i compta amb el suport de l’Alt Comissionat contra la Pobresa, del Govern d’Espanya.

La Xarxa Música Social pretén integrar i articular el moviment de transformació social a Espanya, a través de la música. Un país on un de cada tres xiquets està en risc de pobresa o exclusió social, més de dos milions de xiquets i xiquetes viuen sota el llindar de la pobresa i quasi 700.000 amb pobresa severa. La Xarxa és un espai obert a noves incorporacions, on créixer conjuntament. Per això convida a sumar-se a totes aquelles entitats, iniciatives i projectes que compartisquen el propòsit de contribuir a la reducció de les desigualtats i a la cohesió social, aconseguit així el reconeixement públic i social com a agents de canvi i contribuint a la seua sostenibilitat.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías