Search
Close this search box.

L’obra “Leonardo Dreams” del compositor valencià Saül Gómez s’interpretarà aquest cap de setmana per primera vegada al Japó

La música del compositor valencià Saül Gómez Soler es podrà escoltar aquest cap de setmana al Japó. La seua obra Leonardo Dreams serà interpretada per primera vegada al país nipó el pròxim diumenge 4 de març a càrrec de l’Izumo Symphonic Band Enishi dirigida per Koichi Inata. Serà en el vuitè concert de primavera d’aquesta agrupació que tindrà lloc al Taisha Cultural place, un santuari d’Izumo, una ciutat de la prefectura de Shimane.

Juntament amb l’obra del valencià, el seu titular Koichi Inata ha programat el poema Formosa de Toshio Mashima i Little Mermaid Medley d’Alan Menken.

El director japonés va contactar fa uns mesos amb Saül interessat per la seua música per a banda. Molt ràpid va decidir que volia interpretar alguna de les seues obres, especialment que fóra una estrena al Japó pel que es va decidir per Leonardo Dreams. Es tracta d’un encàrrec de la banda Simfònica de la Societat Instructiva Musical Santa Cecília de Cullera i inspirada en els dissenys del geni italià que van des d’una bicicleta o instruments científics fins a màquines voladores. L’obra es divideix en diferents seccions relacionades amb el seu protagonista. Són: Introduction / Florència / Leonardo’s notebooks / The Vitruvian man / Flying machines / The virgin of the rocks / War machines / Leonardo’s Bicycle / The death of Leonardo/ The genius.

L’obra està dedicada a la banda Simfònica Santa Cecília de Cullera i al seu director Carlos Garcés i va ser estrenada el 23 d’abril de 2017.

Saül Gómez es troba molt content de la trajectòria que Leonardo Dreams està tenint des que la va compondre. A més de la seua interpretació per part de la Santa Cecília de Cullera o la Jove Banda Simfònica de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV), a l’estrena al Japó el diumenge cal afegir que l’obra s’interpretarà pròximament a Suïssa, Portugal, Holanda i Estats Units. A més, la setmana passada va ser gravada per la Banda de Música da Força Aérea Portuguesa, una agrupació de prestigi internacional.

Per a Saül “és molt satisfactori veure com el teu treball té aquesta gran resposta per part de formacions musicals i directors de tot el món. El fet que la meua música s’interprete en llocs tan llunyans com el Japó em fa molta il·lusió i crec que pot obrir-me les portes a un públic per a mi desconegut però al que puc arribar amb la meua música. A més de ser un estímul per a seguir treballant en aquesta línia i intentar millorar dia a dia”.

Cal recordar també que el passat mes de gener Saül va estrenar a Canadà la seua última obra, Aphocryphos, un encàrrec del prestigiós clarinetista valencià José Franch-Ballester. La primera interpretació va tindre lloc a la University of British Columbia de Vancouver, considerada una de les 40 millors universitats del món, i on el clarinetista treballa com a professor.

En aquesta línia, d’ací a uns mesos s’estrenarà a Texas Spices, un concert per a trompeta i banda i també estrenarà, aquesta vegada al Certamen Internacional de Bandes Ciutat de València, l’obra per a banda simfònica Qastal.

Paral·lelament, durant 2018 el director i compositor d’Ontinyent assumirà la direcció artística de la Jove Banda Simfònica de la FSMCV, la qual cosa significa la celebració de nombrosos concerts al llarg de tota la geografia valenciana l’any en què l’entitat federal que agrupa a 549 societats musicals commemora el 50é aniversari de la seua fundació.

Saül Gómez Soler

Nascut a Ontinyent (València) en 1982, es Llicenciat en Percussió i Composició pel Conservatori Superior de Música Joaquín Rodrigo de València i en Direcció d’Orquestra pel Conservatori Superior de Música del Liceu de Barcelona. A més, ha estudiat direcció de banda a la ISEB a Trento (Itàlia) amb Jean Cober, Félix Hauswith, Carlo Pirola i Franco Cesarini.

És director de l’Agrupació Musical Santa Cecília de Castalla, l’Associació Artístic Musical d’Oliva i de l’Orquestra Simfònica Caixa Ontinyent i acaba de ser nomenat director artístic de la Jove Banda Simfònica de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) per a la temporada de 2018.

En l’àmbit de la composició, ha escrit obres tant per a banda com per a grups instrumentals, ballets o música de cambra entre uns altres. A més d’açò, ha desenvolupat l’obra obligada al Certamen Internacional de València de 2015, música de cambra per a l’orquestra de RTVE, l’obra obligada per al festival Percute 2016 i també ha realitzat treballs per a solistes internacionals com ara José Franch o el duo Madrid Okho, havent rebut nombrosos premis i reconeixements.

Actualment, centra la seua carrera en la composició de música simfònica i música per al sector audiovisual. En aquest àmbit, ha rebut tres nominacions als Hollywood Music in Media Awards de Los Angeles i una per als premis Jerry Goldsmith. En 2018, estrenarà obres a Vancouver (Canadà), Texas (EUA) i la seua música sonarà en auditoris del Japó, Bèlgica, Holanda, Itàlia i Colòmbia.

saul g 059

Compartir:

Últimas noticias

Categorías