Search
Close this search box.

L’Orquestra Nacional d’Espanya estrena ‘Connection’ d’Óscar Navarro

L’Orquestra Nacional d’Espanya (ONE) estrena aquesta setmana en tres concerts l’obra Connection del compositor noveldense Óscar Navarro. Les sessions seran el divendres 5 —a les 19.30 h—, el dissabte 6 —a les 19.30 h—, i el diumenge 7 d’abril —a les 11.30 h—, a l’Auditori Nacional situat a Madrid. Aquest últim serà gravat per TVE i s’emetrà posteriorment en ‘Los conciertos de La 2’.

Connection és un concert per a trompa i orquestra simfònica que serà interpretat pel solista de l’ONE, Salvador Navarro, i l’Orquestra Nacional d’Espanya sota la direcció de Josep Pons, director de l’Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu. “Per a mi és un luxe i una gran oportunitat poder estrenar aquesta obra amb l’Orquestra Nacional. És el primer encàrrec que em fan i vull agrair-li a l’orquestra i a Salvador Navarro la seua confiança”, afirma el jove compositor.

L’obra, amb una gran varietat en el discurs musical, busca transmetre la connexió que es genera entre una obra i el públic. “La música té la capacitat d’entrar en l’ànima de l’oïdor, de fer-li sentir sensacions diferents i de remoure-li sentiments. Aquest és un dels reptes de la meua música i també un de les finalitats d’aquest Concert per a trompa i Orquestra que he composat”, afig Navarro. Connection mescla misteri, ira, complicitat, humor i passió en un sol moviment, sense pausa, dividit en quatre seccions (marxa, scherzando, lent i gran final).

En els tres concerts, l’ONE interpretarà a més de l’obra de Navarro, Preludi i mort d’amor de l’Òpera Tristán i Isolda de Richard Wagner i El Crepuscle dels déus, també de Wagner.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías