L’Orquestra Nacional d’Espanya estrena ‘Connection’ d’Óscar Navarro

L’Orquestra Nacional d’Espanya (ONE) estrena aquesta setmana en tres concerts l’obra Connection del compositor noveldense Óscar Navarro. Les sessions seran el divendres 5 —a les 19.30 h—, el dissabte 6 —a les 19.30 h—, i el diumenge 7 d’abril —a les 11.30 h—, a l’Auditori Nacional situat a Madrid. Aquest últim serà gravat per TVE i s’emetrà posteriorment en ‘Los conciertos de La 2’.

Connection és un concert per a trompa i orquestra simfònica que serà interpretat pel solista de l’ONE, Salvador Navarro, i l’Orquestra Nacional d’Espanya sota la direcció de Josep Pons, director de l’Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu. “Per a mi és un luxe i una gran oportunitat poder estrenar aquesta obra amb l’Orquestra Nacional. És el primer encàrrec que em fan i vull agrair-li a l’orquestra i a Salvador Navarro la seua confiança”, afirma el jove compositor.

L’obra, amb una gran varietat en el discurs musical, busca transmetre la connexió que es genera entre una obra i el públic. “La música té la capacitat d’entrar en l’ànima de l’oïdor, de fer-li sentir sensacions diferents i de remoure-li sentiments. Aquest és un dels reptes de la meua música i també un de les finalitats d’aquest Concert per a trompa i Orquestra que he composat”, afig Navarro. Connection mescla misteri, ira, complicitat, humor i passió en un sol moviment, sense pausa, dividit en quatre seccions (marxa, scherzando, lent i gran final).

En els tres concerts, l’ONE interpretarà a més de l’obra de Navarro, Preludi i mort d’amor de l’Òpera Tristán i Isolda de Richard Wagner i El Crepuscle dels déus, també de Wagner.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías