Search
Close this search box.

El Rèquiem K. 626 de Mozart inaugura l’Any Jubilar Vicentí a Llíria

L’església de l’Assumpció de Llíria serà l’escenari escollit per a la interpretació d’una de les obres mestres de la música clàssica, el Rèquiem K. 626 de Mozart. L’esdeveniment, organitzat per la regidoria de Música, servirà per a obrir oficialment la programació d’actes que l’Ajuntament edetà organitzarà al costat de la Confraria de Sant Vicent Ferrer per a commemorar l’Any Jubilar Vicentí. El concert se celebrarà el dissabte 5 de maig a les 22.30 hores.

Amb aquest concert, des de l’àrea de Música es continua el projecte iniciat en 2016, amb la interpretació de la Novena Simfonia de Beethoven, per a oferir al públic grans composicions de la música clàssica, interpretades per músics professionals de Llíria i amb la participació de grans directors, instrumentistes i intèrprets solistes.

El Rèquiem K. 626 és una obra de Wolfgang Amadeus Mozart basada en els textos llatins per al rèquiem, la missa de difunts. Es tracta de l’última missa escrita pel compositor i pianista austríac.

Per a la interpretació d’aquest concert extraordinari es comptarà amb el director de l’Orquestra d’Extremadura, Álvaro Albiach, músic nascut i format a Llíria, guanyador del Concurs Internacional de Direcció d’Orquestra de Besançon i una de les batutes més importants en el panorama nacional. També participaran quatre rellevants solistes, la soprano Isabel Monar, el baríton David Menéndez, la mezzosoprano Marina Rodríguez-Cusí, el tenor Albert Montserrat i el concertino Vicent Horta. Estaran acompanyats per l’Orfeó Universitari de València i l’orquestra de músics professionals de Llíria formada per a l’ocasió.

Per al regidor de Música, Pedro Vicente “des de l’ajuntament apostem per la posada en valor de Llíria com a ciutat de la música i dels músics. En aquest cas, músics de la localitat amb excel·lents trajectòries professionals que per a aquest esdeveniment tornen a la seua ciutat per a oferir al públic la representació d’una de les obres de la literatura musical culta més importants de tots els temps”.

Nit màgica a Sant Vicent

Dins dels prolegòmens a aquest concert inaugural de l’Any Vicentí, ja aquest dissabte 28 d’abril a les 22.00 hores se celebrarà la “Nit Màgica a Sant Vicent”, un espectacle nocturn de música, teatre i llums que partirà de l’ermita de Sant Vicent declarada temple jubilar en aquest exercici, així com la celebració d’una missa el diumenge 29 d’abril, acte religiós d’obertura de la commemoració del 600 aniversari de la mort del Sant Vicent Ferrer i que se celebraran entre 2018 i 2019.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías