Search
Close this search box.

Sagunt in excelsis. Orquestra Simfònica Lira Saguntina

Organitzat per l’Ajuntament de Sagunt, en el marc del cicle Sagunt in excelsis, i la Societat Musical Lira Saguntina, l’Orquestra Simfònica Lira Saguntina ha realitzat aquest tradicional concert. El mateix va tindre lloc diumenge passat 3 d’abril a l’Auditori Joaquín Rodrigo a les 19h.


Estructurat en una sola part, el director de l’Orquestra Simfònica Lira Saguntina, Ramón Zacarías Cerdà Ramón, ha seleccionat com a obra principal el Stabat Mater de Pergolesi, obra on ens ha delectat amb les veus de les solistes Silvia Queralt i Salomé Rodriguez.

IMG 1102


Giovanni Battista Pergolesi (1710-1736) té indubtablement la vida creativa més curta de la música occidental. En un lapse de només sis anys, les seues poques obres completes, ens han proporcionat un enorme llegat musical. Ja des d’antany els seus admiradors anaven des del gran Johann Sebastian Bach fins als amants de l’òpera francesa des que van escoltar la premiere de la Serva Padrona en 1752. El Stabat Mater 1735-36, en els últims mesos de vida del compositor i estrenada després de la seua mort el divendres Sant de 1736.


Ja des d’antany els seus admiradors anaven des del gran Johann Sebastian Bach fins als amants de l’òpera francesa des que van escoltar la premiere de la Serva Padrona en 1752.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías