Search
Close this search box.

La Sociedad Musical Instructiva Santa Cecilia de Cullera guanya la Secció d’Honor del 132 Certamen Internacional de Bandes de Música “Ciutat de València”

La Sociedad Musical Instructiva Santa Cecilia de Cullera, sota la direcció de Carlos Garcés i amb un total de 374,5 punts,  ha resultat la guanyadora de la  Secció d’Honor del Certamen Internacional de Bandas de Música “Ciutat de València” 2018. La Unió Musical de Torrent ha quedat en segona posició amb 363 punts. La regidora de Cultura i presidenta del Comitè Organitzador del Certamen, Glòria Tello ha entregat el premi a la societat musical guanyadora, en un acte al qual també han assistit el secretari autonòmic de Cultura, Albert Girona, la regidora d’Igualtat i polítiques inclusives, Isabel Lozano i el director del Palau, Vicent Ros.

02 Sociedad usical instructiva Santa Cecilia de Cullera Valencia CIBM Eva Ripoll 03

Sociedad Musical Instructiva Santa Cecilia de Cullera en el CIBM “Ciutat de València” 2018.

Les bandes guanyadores de les diferents seccions del Certamen, van ser també A Lira de Ribadavia d’Ourense en la Secció Tercera, la Symphonisches Blasorchester Kreuzlingen de Suïssa en la  Secció Segona i la Associaçao Recreativa e Musical Amigos da Branca de Portugal en  la Secció Primera.

L’obra obligada  de la Secció d’Honor  va ser Sinfonietta #1 de Bart Picqueur, que és estrena absoluta. En este cas es tracta del resum de la primera simfonia d’este compositor, encarregada per la banda KRKA d’Eslovènia. En esta s’ha mantingut l’estructura dels quatre moviments originals, però el material s’ha reduït al mínim estricte i la música continua sense parar entre les parts. La Sociedad Musical Instructiva Santa Cecilia de Cullera va interpretar a més, el pasdoble Las Arenas de Manuel Morales i Nemesis de José Suñer, com a obra lliure.

La dotació dels premis per a la Secció d’Honor ha sigut de 9.000 euros per a la guanyadora i 6.000 euros per a la segona.

A més, han actuat dos bandes convidades, la Jove Banda Simfònica de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana, dirigida per Säul Gómez, que ha obert la secció amb un programa amb obres de Manuel Morales i José Suñer. Per a concloure el Certamen, mentre deliberava el jurat, ha actuat la Banda Municipal de València, dirigida pel seu pròxim titular, Rafael Sanz-Espert. Han interpretat un programa amb la Marxa del Rei Barbut de Matilde Salvador, en commemoració del centenari del naixement de la compositora. També s’ha interpretat With Heart and Voice de David Gillingham, Malaguenya de Barxeta d’Obrint Pas i Rhapsody for Talents de Giancarlo Castro d’Addona. Com a bis ha participat amb la Banda Municipal la cantant Sole Giménez.

Gloria Tello entrega Primer Premio Sección Honor CIBM Eva Ripoll 01

La Regidora de Cultura de l’Ajuntament de València, Glòria Tello, entrega el Primer Premi de la Secció d’Honor CIBM 2018 a la Sociedad Musical Instructiva Santa Cecilia de Cullera.

El jurat ha estat format per la compositora Mercedes Zavala, la compositora i directora Eva Lopszyc (Argentina), el director Françoise Boulanger (França) i els compositors Carlos Pellicer Andrés  i Thomas Doss, (Àustria).


Fotografies: Eva Ripoll

Compartir:

Últimas noticias

Categorías