Search
Close this search box.

Convocatòria per al cicle “Música als Parcs 2019” de l’Ajuntament de Barcelona

Ja s’ha obert la convocatòria de selecció de joves intèrprets de clàssica i jazz per al cicle Música als Parcs d’aquest 2019. La data límit de presentació de sol·licituds conclou el 30 d’abril a les 14.00 h.

Tres mesos de música als parcs de Barcelona

Cada any, els espais verds de la ciutat s’omplen de música gràcies al tradicional festival Música als Parcs. Aquest cicle de concerts estiuencs va néixer fa més de 15 anys amb l’objectiu d’acostar la música de qualitat a tots els públics i fomentar la presència dels joves intèrprets. Alhora, pretén potenciar les possibilitats dels parcs com a espais de convivència i lleure també durant els capvespres i nits d’estiu.

Aquest certamen de concerts d’estiu gratuïts als jardins i parcs de la ciutat, organitzat per l’Ajuntament de Barcelona amb la col·laboració dels districtes i altres entitats municipals, inclou diferents estils de música, com clàssica i jazz, entre altres. El cicle s’inicia amb un concert d’obertura al mes de juny amb un concert singular, i ofereix concerts cada setmana fins a finals d’agost, quan un concert de cloenda tanca el certamen.

Data límit de presentació: Dimarts, 30 d’abril de 2019, fins a les 14.00 h.

Música als Parcs 2018

L’edició del cicle Música als Parcs del 2018 va comptar amb 14.100 assistents que van gaudir dels 49 concerts oferts de diferents estils, com ara música clàssica, jazz, blues, formacions corals i formacions d’escoles de música o orquestres a diversos parcs i jardins de la ciutat.

Els músics i els intèrprets que hi van actuar van ser seleccionats pel jurat. Tots ells, amb edats d’entre els 16 i els 35 anys, van poder oferir concerts de petit format, quartets com a màxim.

També hi van participar escoles de música municipals, amb la voluntat de destacar la tasca educativa de les escoles de música de Barcelona, que formen gran part dels músics que en el futur passaran a estudis musicals superiors.

Per donar a conèixer millor els beneficis socials i ambientals dels parcs i jardins, enguany també es van continuar fent visites guiades prèvies als concerts, una a cada districte, amb explicacions sobre la història, la biodiversitat i també les peculiaritats d’aquests espais. També es va fer una visita a La Fàbrica del Sol, al Parc de la Barceloneta. Al voltant de 400 persones van poder descobrir i gaudir d’aquestes activitats guiades.

Documentació

Descarrega les bases de la convocatòria. [PDF]

Compartir:

Últimas noticias

Categorías