Search
Close this search box.

Carlos Ramón Pérez dirigirà per primera vegada a la Jove Banda Simfònica de la FSMCV el 5 de juliol a Llíria

L’alacantí Carlos Ramón Pérez es ficarà per primera vegada al front de la Jove Banda Simfònica de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana el pròxim divendres 5 de juliol amb motiu del concert que aquesta unitat artística federal oferirà al Teatre de la Banda Primitiva de Llíria per commemorar el bicentenari de la formació. La cita musical començarà a partir de les 20:00 hores amb entrada gratuïta fins completar aforament.

Carlos Ramón Pérez, nascut a Crevillent en una família amb una gran tradició musical pertanyent a la Unió Musical de Crevillent, és Titulat Superior en Trompeta i Llicenciat en Direcció de Banda per la ZUYD University – Conservatorium Maastricht. Durant tres temporades ha format part de la Jove Banda Simfònica de la FSMCV i en 2017 va ser “Batuta d’Or” en el World Music Contest de Kerkrade (Països Baixos). Substituirà en el càrrec a Saül Gómez, director de la Jove Banda Simfònica de la FSMCV en 2018.

La Jove Banda Simfònica és una formació d’alt rendiment que es va constituir de manera oficial en el 2001. És una mostra del fenomen social, educatiu i cultural únic en el món que representen aquestes associacions. Està composta per més de 110 músics de 18 i 28 anys, amb nivells acreditats en els Conservatoris de grau mitjà i superior, que pertanyen a totes les comarques de la Comunitat Valenciana i que han sigut triats de més de 300 candidats.

Juntament amb el concert que obrirà la temporada a Llíria, la Jove Banda Simfònica de la FSMCV té previst actuar el 6 de juliol, a les 20.00 hores, en la Plaça de l’Ajuntament de Xirivella (València); el 9 de juliol, a les 22.00 hores, en el Palau Comtal de Cocentaina dins de la programació del Simposium Trobada de Noves Tendències en Música i Educació (SENT-EM); i el 10 de juliol, a les 21.30 hores, a l’Auditori de San Luis de Bunyol, on actuarà com a banda convidada en el marc de la Conferència World Association for Symphonic Bands and Ensembles (WASBE).

Sobre Carlos Ramón Pérez

Carlos director 3

Carlos Ramón Pérez (1989) va iniciar la seua carrera en la música amb la trompeta, en una família fortament lligada a la Unió Musical de Crevillent. Després de la seua formació elemental i professional amb Moisés Gil Bernabé, va emprendre els seus estudis superiors de Trompeta en el Conservatori Superior “Manuel Massotti Littel” de Múrcia, sota la tutela de José Cháfer Mompó, finalitzant els seus estudis l’any 2012 amb la màxima qualificació. A més, altres trompetistes com Carlos Benetó i Juanjo Serna (en l’Acadèmia Spanish Brass), Rudolf Korp (en la Brass Academy Alacant) o Jordi Albert, han sigut els seus mentors en la seua carrera instrumental.

En la direcció es va iniciar de la mà de Manuel Mondéjar Criat, per a seguidament cursar els seus estudis en l’Acadèmia de Direcció de la Vall d’Albaida, amb els professors José Rafael Pascual Vilaplana, Ramón García i Soler, Tomás Gilabert i Juan Alborch. Més tard, va emprendre els seus estudis en la “ZUYD University” de Maastricht (Països Baixos), amb el mestre Jan Cober, obtenint en 2014 el Grau en Direcció i en 2016 el Màster en Direcció cum laude per aquesta universitat holandesa.

Ha assistit a cursos de direcció amb els mestres José Rafael Pascual Vilaplana, Bert Appermont, Alex Schillings, Felix Hauswirth, Eugene Corporon, Carlo Pirola, Johan de Meij, Rafael Sanz-Espert, Laszlo Marosi, Yves Segers i Douglas Bostock.

Com a trompetista, ha format part de la Jove Banda Simfònica de la FSMCV durant tres temporades, sota la batuta de mestres com Vicente Soler Solano, José Vicente Díaz Alcaina, Vicente Carod, Ferrer Ferran i Henrie Adams. I en 2013 va rebre el reconeixement de la Junta Comarcal de la FSMCV Vega Baixa – Baix Vinalopó per finalitzar els seus estudis superiors amb la màxima qualificació.

En 2014 va ser finalista en el “Primer Concurs Internacional de Direcció de Banda” de la Universitat d’Alacant. A l’abril de 2017 es va proclamar vencedor del “7th European Conductors Competition” organitzat per la EBBA (European Brass Band Association) en Oostende (Bèlgica), obtenint a més el premi del públic.

Al juliol de 2017, es va alçar amb el premi de direcció de banda més important a nivell mundial, en guanyar la Batuta d’Or del International Conductors Competition, concurs que cada quatre anys s’emmarca en el World Music Contest de Kerkrade (Països Baixos).

Ha estat al capdavant de bandes com la Royal Wind Band of the Belgian Guides o la European Union Youth Wind Orchestra, orquestres com la Kammerorkest Brugge o l’Orquestra Haydn de Bozen o brass bands com la North Limburg Brass Band. Ha sigut director artístic de l’Agrupació Musical do Rosal (Pontevedra), així com director convidat en diverses formacions professionals com la Luxembourg Military Band “Grand Ducale”, Banda Municipal de Barcelona i Banda Municipal d’Alacant.

En l’actualitat, Carlos Ramón Pérez és director titular de l’AMCE Santa Cecilia d’Elda i de la Unió Musical Torrevejense.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías