Search
Close this search box.

La Jove Banda Simfònica protagonitzarà el concert de clausura de la 50éna Assemblea de la FSMCV

La Jove Banda Simfònica de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana serà l’encarregada de protagonitzar el concert de cloenda de la 50éna Assemblea General de la FSMCV, que reunirà a les 550 Societats Musicals de les províncies d’Alacant, Castelló i València el pròxim dissabte 6 d’octubre en el Palau de Congressos de València.

La formació artística dirigida pel director Saül Gómez Soler oferirà un especial repertori en el qual s’estrenaran diverses obres de prestigiosos compositors valencians, les quals van ser encarregades per la pròpia Federació per commemorar el cinquantè aniversari del major agent cultural de la Comunitat Valenciana.

Les entrades per al concert són gratuïtes i poden descarregar-se en el següent enllaç: https://musicaipoble.fsmcv.org/vl/evento-617/sesion-1

El recital donarà començament a les 18:00 hores en l’Auditori A del Palau de Congressos de València, situat en l’Avinguda dels Corts Valencianes, 60.

Obres en commemoració del 50 aniversari

A la fi del passat any, la Junta Directiva va aprovar l’encàrrec de diferents obres per a banda com a commemoració del 50é aniversari de l’entitat. Una d’elles va ser al mestre Adam Ferrero, qui en poques setmanes va lliurar la seua fantàstica Marcha Federal que s’estrenarà en el concert del pròxim dissabte.

El segon encàrrec va ser a un grup de “joves” compositors als qui els vam proposar la realització d’una obra conjunta. Ferrer Ferrán, Teo Aparicio, Pablo Anglés, Santiago Quinto, Andrés Valero-Castells i Amparo Edo van acceptar immediatament a compondre cadascun d’ells un temps d’acord al seu estil, gustos i inspiració.

La FSMCV va donar llibertat total per a la construcció de l’obra; no obstant açò, després del requeriment de referències per part dels autors i autora per a tal fi, l’única indicació oferida va ser que atès que parlàvem d’una obra que homenatjava 50 anys de la nostra història, cada compositor o compositora podia referir-se a una dècada d’eixes cinc que componen la història de la Federació, deixant per al final, i a mode d’avançament del futur per vindre, a la més jove de tots ells. D’aquesta manera l’ordre d’execució dels temps és l’ordre de les edats dels seus compositors. El resultat podrà veure’s i sobretot escoltar-se en el concert que protagonitzarà la Jove Banda Simfònica el dissabte 6 d’octubre en el Palau de Congressos de València.

Per altra part, l’encàrrec realitzat a José Rafael Pascual Vilaplana va ser el d’una obra per a estrenar en l’acte de Mestalla al maig passat. Finalment, donada la complexitat del tema, es va optar per un altre format per a aquell acte, acordant amb José Rafael l’estrena de la seua obra amb la Jove Banda en el concert de cloenda del 50é aniversari.

Programa del concert

Primera part

– Marcha Federal, Bernardo Adam Ferrero

– Venus Mayor (2014), Juan Jiménez Cerezo. Obra guanyadora de la IV edició del Concurs de composició de la CESM.

Segona part

– FSMCV 50 Aniversario (Suite para banda sinfónica), Diversos Autors:

I. Music for a celebration, Ferrer Ferrán
II. Nous temps, nous vents (1979-1988), Teo Aparicio
III. Arrels, Pablo Anglés
IV. DEconSTRUCCIÓN DEL PASODOBLE, Santiago Quinto Serna
V. Selfie, Andrés Valero Castells
VI. Snapan, Amparo Edo

– Koinós, José Rafael Pascual-Vilaplana

Sobre la Jove Banda Simfònica de la FSMCV

La Jove Banda Simfònica està composta per més de 110 músics d’entre 18 i 28 anys, amb nivells acreditats en els Conservatoris, on estan representats músics de totes les comarques de la Comunitat Valenciana i que han sigut seleccionats d’entre més de 300 candidats. Enguany la direcció artística i musical està sota la batuta de Saül Gómez, el seu director en 2018.

La Banda Federal ha actuat aquesta temporada en el Castell d’Alaquàs, en la “Nit de Berklee”, en el Palau d’Altea, a Altura (Castelló) i també va ser convidada a participar en l’obertura de la Secció d’Honor del CIBM 2018.


Fotografia: Natxo Francés.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías