Search
Close this search box.

La banda de la Unión Musical Santa Cecilia de Villar ofereix un concert a Portugal el pròxim 7 d’octubre

La Unión Musical Santa Cecilia (UMSC) de Villar del Arzobispo viatja el pròxim cap de setmana a Portugal per oferir un concert el diumenge 7 d’octubre a les 6 de la vesprada, en la ciutat de Branca. La banda valenciana compartirà escenari amb l’Associação Recreativa e Musical Amigos da Branca (ARMAB), que ha convidat als músics villarencs al seu Concert de Tardor.

Es dóna la circumstància que l’ARMAB va visitar el passat mes de juliol Villar del Arzobispo, amb motiu de la seua participació en la secció primera del Certamen Internacional de Bandes Ciutat de València, en el qual va obtenir el primer premi sota la direcció de Paulo Martins.

La banda simfònica de la UMSC dirigida per Luis Serrano Alarcón iniciarà la seua actuació amb La Revoltosa de Ruperto Chapí per a continuar amb la Suite 1936 de Miguel Asins Arbó, Yiddish Dances d’Adam Gorb i el pasdoble del propi director, El torico de la cuerda.

L’expedició villarenca està composta per 70 músics i alguns acompanyants que han volgut sumar-se a aquest viatge que aprofitaran per conèixer algunes ciutats portugueses com Porto.

No és la primera vegada que la UMSC visita el país veí. En 1993, sent el seu titular Francisco Hernández Guirado, va participar en el IV Festival Ibèric de Bandes Amadoras de Loures.

UMSC de Villar 1. Octubre 2018

La Banda de la Unión Musical Santa Cecilia de Villar del Arzobispo assajant baix la direcció de Luis Serrano Alarcón.

Luis Serrano Alarcón

Nascut a València en 1972, Luis Serrano Alarcón és un compositor i director espanyol de gran projecció internacional. Les seues obres s’han interpretat en més de 30 països, ha sigut convidat a dirigir la seua pròpia música tant a Espanya com a Itàlia, Singapur, EUA, Colòmbia i Hong‐Kong i ha rebut encàrrecs d’importants entitats i agrupacions nacionals i internacionals entre les quals destaquen Institut Valencià de la Música, Certamen Internacional de Bandes Vila d’Altea, Certamen Internacional de Bandes de Música de València, CIM L’Harmònica de Bunyol, University of Saint Thomas (Minnesota, EUA), Philharmonic Winds (Singapur) i Hong Kong Band Directors Association.

En 2012, la Southeastern Conference Band Directors Association, formada per un consorci de 14 universitats d’EUA li encarrega la composició de la seua primera simfonia, estrenada a l’octubre de 2013 i en 2017 escriu la segona de les seues simfonies per encàrrec de University of Saint Thomas, obra que és estrenada al maig d’eixe mateix any a Minnesota. Entre els seus pròxims projectes destaca l’encàrrec d’un consorci de tres universitats nord-americanes per a la composició d’un nou concert per a trompeta.

Ha obtingut en dues ocasions el Primer Premi del Concurs Internacional de Composició de Música per a Banda de Corciano (Itàlia), en 2006 amb l’obra Preludio y Danza del Alba, per a quintet de metalls i banda simfònica i en 2009 amb La Dama Centinela. En 2010 obté amb aquesta mateixa obra el Premi Euterpe de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana en la categoria de Millor Composició de Música Simfònica i en 2011 la seua obra Duende obté el Premi a la Millor Edició d’Obra Clàssica en els Premis de la Música, que anualment lliura l’Acadèmia de les Arts i les Ciències de la Música i que són els més importants en el camp de la música a Espanya.

Luis Serrano Alarcón ha sigut, entre 2011 i 2013, membre de WASBE Board of Directors, Junta Directiva de l’Associació Mundial de Bandes de Música i Ensembles de Vent.

Paral·lelament desenvolupa una compromesa labor docent com a Funcionari de Carrera en el Cos de Professors de Música i Arts Escèniques de la Comunitat Valenciana, en el Conservatori Professional de Música de Castelló.

Des de 2015, sota el segell Alarcon Music, desenvolupa el seu propi projecte editorial i, des de gener de 2017 és director de la Banda Simfònica de la UMSC de Villar del Arzobispo (València).

Compartir:

Últimas noticias

Categorías