Search
Close this search box.

La Banda Federal es prepara per a la temporada 2017

La primera trobada de la Jove Banda Simfònica tindrà lloc al espais del Centre Instructiu Musical,  l’Associació Musica Jove i el Teatre Círculo de Benimaclet (València) del 3 al 9 de juliol.  

La Jove Banda Simfònica de la FSMCV comença a preparar-se per començar una nova temporada de concerts, trobades i projectes musicals, enguany sota la direcció del jove compositor i mestre Pere Vicalet, seleccionat titular de la Banda Federal per al 2017, i que pren el relleu de qui ho ha estat fins el passat any, Pablo Marqués.

La formació, composada per 110 músics de totes les comarques escollits d’entre més de 300 candidats que van formar part del procés de selecció, realitzarà durant el mes de juliol els seus primers concerts, dins de l’encontre amb les societats musicals amfitriones: el Centre Instructiu Musical de Benimaclet i el Taller de Música Jove de Benimaclet.

El primer dels concerts es celebrarà el 7 de juliol a les 20 hores a l’Auditori de la Diputació d’Alacant (ADDA). El segon tindrà lloc el 9 de juliol a les 20 hores a Càrcer (València), com a part de la celebració del 125 aniversari de la Societat Musical protagonista i oriunda de la localitat que acull el concert: la Societat Artístico Musical El Valle de Càrcer. Els músics de la Jove Banda es posaran, en ambdós ocasions, sota les ordres de la batuta de Pere Vicalet i del conjunt de professors junt amb els quals els músics treballaran les seccions de fusta, metall, percussió i corda.

El primer dels concerts es celebrarà el 7 de juliol a les 20 hores a l’Auditori de la Diputació d’Alacant (ADDA).

També s’integraran en aquest primer encontre de la Banda Federal un director assistent, un percussionista i un saxofonista colombians, en virtud del conveni que van signar la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana i el Ministeri de Cultura de Colòmbia.

Pere Vicalet

Pedro Vicente Caselles Mulet (nom artístic Pere Vicalet) va nàixer a Gata de Gorgos (Alacant). És director, compositor, artista digital i catedràtic del Conservatori Superior de Música de València.

Aquest jove director, que ha estat nombrat enguany titular al front de la Jove Banda Simfònica, compta ja amb un engruixat currículum, en què caben tant les seus diverses experiències com a director en diferents agrupacions (Societat Filharmònica Borrianenca, Unió Musical de Xeraco, Agrupació Musical “El Trabajo” de Xixona o la Banda Fomento Musical de Navarrés, de la qual es va acomiadar fa només uns mesos), com obres originals que porten la seua signatura o les estrenes que ha dirigit (entre ells, l’òpera “La Mare dels Peixos”, escrita íntegrament amb Soundcool).

A l’experiència i creativitat de Pere Vicalet s’uneix també el recentment obtingut guardó als Premis Jove Talent de la Comunitat Valenciana que atorguen Bankia i Levante, a la categoria de Cultura.

 

 

 

Compartir:

Últimas noticias

Categorías