Search
Close this search box.

La Jove Banda Simfònica de la FSMCV actuarà a Castelló, València i Teulada Moraira en la seua nova temporada

Comença una nova aventura per a la Jove Banda Simfònica de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana. Castelló, València i Teulada Moraira rebran el pròxim mes de juliol a esta agrupació d’alt rendiment integrada per una selecció de 80 músics de 18 a 28 anys provinents de totes les comarques de la Comunitat.

3 Foto JBS Miguel Angel Calvo

El primer concert serà a l’Auditori Rex de Castelló (València) el divendres 7 de juliol, a les 20:00h.; l’endemà, dissabte 8, la formació actuarà en la Plaça de Bous de València a les 23:30h. en la clausura del Certamen de Bandes de Música de Secció Especial de la Diputació de València; i la temporada es tancarà a l’Auditori de Teulada Moraira el diumenge 9 de juliol, a les 19:00h. Tots els recitals seran d’entrada lliure fins a completar aforament.

«La temporada de la Jove Banda Simfònica és un dels moments més importants de l’any per a la Federació. La seua trajectòria és un bon exponent del fenomen social, educatiu i cultural que suposa el nostre col·lectiu. El projecte, a més, inclou un vessant pedagògic en la qual els músics disfruten d’un ensenyament d’elit personalitzat i en conjunt», apunta la presidenta de FSMCV, Daniela González.

La triple cita suposarà també el debut del director Rafa Grau Vilar al capdavant de la unitat, després de prendre el relleu natural de Lidón Valer a començaments de 2023. «Tenim un gran repte amb el repertori, que segur durem a terme de la millor manera gràcies al treball i a la qualitat artística dels músics de la Jove Banda Simfònica», assenyala el director.

El repertori escollit es divideix en dos parts. La primera està dedicada a compositors actius i referents valencians com Manuel Morales i José Suñer-Oriola. Concretament s’interpretaran el pasdoble simfònic ‘Soñad el Mar’ del mestre Morales i ‘Soulful Stones’ de Suñer-Oriola. En la segona part es retrà homenatge a dos mestres de la sarsuela: Francisco Asenjo Barbieri, de qui es commemorarà el bicentenari del seu naixement interpretant la seua ‘Sinfonía sobre motivos de zarzuela’; i José Serrano, de qui es recordarà el 150 aniversari del seu naixement amb la interpretació de ‘El motete’. El concert culminarà amb un tribut a Joaquín Sorolla, en commemoració del centenari de la seua mort, interpretant ‘Homenaje a Joaquín Sorolla’, de Bernardo Adam Ferrero.

La trobada pedagògica

Els dies previs a l’inici de la temporada la unitat romandrà concentrada en el municipi de Navajas durant una trobada pedagògica. Un professorat especialitzat contribuirà a preparar les diferents seccions del repertori: per a la secció de vent-fusta-corda comptaran amb Enrique Salvador Clavell, clarinet concertino de la Banda Municipal de Castelló; en la secció de vent-metall col·laborarà Rubén de la Rosa Beltrán, professor en el Conservatori Superior de Castelló i trompeta col·laborador en l’Orquestra del Palau de les Arts; i per a la secció de percussió comptaran amb José Suñer-Oriola, compositor i percussionista de la Banda Municipal de València, a més de professor del Conservatori Municipal José Iturbi de València.

La Jove Banda Simfònica de la FSMCV

La Jove Banda Simfònica es va constituir de manera oficial l’any 2000, quan es va reprendre un projecte que havia nascut en 1992 amb motiu de l’Exposició Universal de Sevilla, en la qual la Generalitat Valenciana va decidir mostrar les societats musicals com un dels principals valors culturals de la Comunitat.

Actualment està composta per 80 músics d’entre 18 i 28 anys, amb nivells acreditats en els conservatoris de grau mitjà i superior, que pertanyen a totes les comarques valencianes i que han sigut triats d’entre més de 300 candidats. Des de la seua creació ha sigut dirigida per prestigiosos directors, ha editat 12 discos i ha participat en certàmens com el World Music Contest celebrat en Països Baixos, en el Certamen Internacional de Bandes de Música Ciutat de València, o en concerts a Alemanya, Bèlgica i França.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías