Search
Close this search box.

La Jove Banda Simfònica de la FSMCV selecciona la seua plantilla per a 2020

La Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) ha seleccionat als nous integrants de la Jove Banda Simfònica per a la seua plantilla de 2020, que enguany comptarà amb la direcció del valencià Rafa García Vidal. Les més de 400 candidatures rebudes han posat en relleu el prestigi d’aquesta formació i la gran expectativa que els joves músics tenen per formar part la mateixa, així com l’alt nivell dels joves músics de la Comunitat Valenciana, evidenciant de nou l’enorme talent musical existent en les societats musicals.

Així, del total de 403 músics candidats, el 27.79% han sigut seleccionats per a integrar la plantilla final, composta per 112 joves músics procedents de les societats musicals de la Comunitat Valenciana, amb edats compreses entre els 18 i els 28 anys.

Cal assenyalar la forta competència per a accedir a la Jove Banda Simfònica, especialment en categories com els instruments de vent, com és el cas de les flautes i flautins, en les quals han concorregut 46 aspirants per a ocupar 7 places. Una prova més del gran nivell dels aspirants es demostra per la seua formació acadèmica: més del 15% dels músics aspirants compten amb titulació en grau superior del seu instrument -superant el 33% en instruments com el piano-, mentre que prop del 10% dels aspirants compten amb una titulació de Grau Professional.

En aquest sentit, cal destacar la joventut dels seleccionats, amb una edat mitjana de 24,8 anys, així com l’acostament a la paritat de sexes, ja que el prop del 40% de la nova plantilla estarà constituïda per dones.

Sens dubte, un any il·lusionant per a la Jove Banda Simfònica de la FSMCV , que s’ha convertit, per mèrits propis, en un referent en el moviment bandistic de la Comunitat Valenciana des dels seus inicis.

Com és habitual, els músics que integraran la plantilla de la Jove Banda Simfònica procedeixen de les societats musicals federades, amb representació del 100% de les comarques de la Comunitat Valenciana, mostra de la vertebració territorial que es materialitza a través de les societats musicals i de la seua Federació.

Sobre la Jove Banda Simfònica

La Jove Banda Simfònica de la FSMCV està composta per més de 110 músics de 18 i 28 anys, amb nivells acreditats en els conservatoris de grau mitjà i superior. Tant la plantilla com la direcció es renoven anualment, complint així els objectius pedagògics i artístics que es duu a terme en totes les unitats artístiques de FSMCV, com són també la Banda Simfònica de Dons i la Jove Orquestra Simfònica.

“La Jove Banda Simfònica és al costat de l’orquestra simfònica, un dels projectes artístics de major envergadura de la FSMCV. Un projecte pedagògic i artístic que s’ha convertit en un referent i que posa de manifest, tant dins com fora de les nostres fronteres, l’excel·lència i la qualitat dels músics valencians”, explica la presidenta de FSMCV, Daniela González.

Compartir:

Últimas noticias

XI Festival Música i Família

Divendres que ve 31 de maig arriba a Cocentaina l’esperat Festival “Música i Família”, organitzat per la FSMCV, la Diputació

Categorías