Search
Close this search box.

La música valenciana sonarà en el cor d’Europa de la mà de FSMCV i Presidència de la Generalitat Valenciana

La Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) en col·laboració amb Presidència de la Generalitat Valenciana viatjarà els pròxims 11 i 12 de febrer a Brussel·les per a fer sonar la música valenciana en el cor d’Europa.

Les societats musicals de la Comunitat Valenciana, representades per la Jove Banda Simfònica de la Federació sota la batuta de Rafa García, han sigut seleccionades per a interpretar l’Himne d’Europa amb el qual dona principi el Ple constitutiu del Comité de les Regions. Amb aquest ple arranca la nova legislatura d’aquest organisme europeu que representa als ens regionals i locals dels 27 països membres de la Unió Europea, i per primera vegada en la seua història, serà una banda de música valenciana l’encarregada de participar, a través de la música, en la seua obertura.

D’entre totes les regions europees que componen el Comité, les societats musicals de la Comunitat Valenciana han sigut triades per a protagonitzar aquest acte institucional en ser considerades un moviment artístic i social únic en el món i la seua indubtable aportació a la riquesa cultural. L’excel·lència en els seus músics al costat de valors intrínsecs d’aquest col·lectiu com la col·laboració, la inclusió social, la igualtat, el diàleg entre generacions, són algunes de les qualitats que distingeixen aquest moviment, declarat recentment Bé d’Interés Cultural Immaterial (BIC).

Aquest acte institucional, que tindrà lloc l’11 de febrer a les 14.30 hores, comptarà amb la presència del President de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, a més de la presidenta de la FSMCV, Daniela González, al costat d’una representació de la junta directiva de l’entitat.

La presidenta de la FSMCV, Daniela González, ha posat de manifest “la transcendència d’aquest acte, puix que suposa el reconeixement a nivell internacional al moviment de societats musicals de la Comunitat Valenciana, un fenomen únic que identifica als valencians i que ens posiciona com a terra de la música per excel·lència”. “Per això -afig González- aquest acte suposa posar en valor el paper tan destacat que exerceixen les societats musicals en la nostra cultura i patrimoni, i reconéixer el treball dels milers de músics i voluntaris que sostenen aquest moviment durant més de cent o dos-cents anys, en alguns casos”.

Al costat de l’acte d’obertura del Comité de les Regions, i en col·laboració amb la Fundació Comunitat Valenciana Regió Europea de Generalitat, la FSMCV durà a terme altres activitats de difusió de la música valenciana en la capital europea. Així, el dia 12 la Banda Simfònica oferirà una masterclass a alumnes de música i el dia 13, la Presidenta de la FSMCV mantindrà una reunió amb el Director de Turespaña a Brussel·les i Conseller de Cultura de l’Ambaixada d’España, per a tractar sobre els últims projectes que en matèria turística està duent a terme la Federació de la mà de Turisme Comunitat Valenciana.

Una Masterclass sobre la Terra de la Música

L’expedició de la FSMCV a Brussel·les es completarà el dimecres 12 amb una Masterclass encapçalada per Rafa García, Director de la Jove Banda Simfònica de FSMCV en la European School Brussels IV, una de les escoles de música més capdavanteres de la ciutat. En ella, el director farà un repàs del moviment de les Societats Musicals per als alumnes del centre, que podran a més gaudir d’un concert de la Jove Banda Simfònica com a tancament de l’acte.

Cal destacar que les Societats Musicals representen un exemple quant a formació. En els més de 600 centres que componen la Xarxa d’Escoles de Música de la FSMCV no sols es formen futurs músics excel·lents sinó també s’educa en valors com la companyonia, la creativitat i la il·lusió i amor per la música. En paraules de la presidenta, Daniela González, “no sols formem músics, sinó que formem persones i ho fem en valors”.

La Jove Banda Simfònica de la FSMCV s’ha convertit, per mèrits propis, en un referent en el moviment bandistic de la Comunitat Valenciana des dels seus inicis l’any 2001. Està composta per músics d’entre 18 i 28 anys, amb nivells acreditats en els conservatoris de grau mitjà i superior, procedents de les societats musicals de la Comunitat Valenciana. A més, els músics pertanyen a totes les comarques de la Comunitat Valenciana, com a mostra també de la vertebració territorial que es materialitza a través de les societats musicals i de la seua Federació.

Compartir:

Últimas noticias

XI Festival Música i Família

Divendres que ve 31 de maig arriba a Cocentaina l’esperat Festival “Música i Família”, organitzat per la FSMCV, la Diputació

Categorías