Search
Close this search box.

La temporada 2020 de la Joven Orquesta Sinfónica de FSMCV arranca en el Palau de Les Arts

La Jove Orquestra Simfònica de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) arranca aquest mes de febrer la seua temporada 2020 amb la trobada i posterior concert a l’Auditori del Palau de les Arts, que per segon any consecutiu es realitza en col·laboració amb l’Acadèmia Internacional de Direcció d’Orquestra José Collado (A.I.D.O)., dirigida per Cristóbal Soler.

Aquesta trobada pedagògica és una acció formativa conjunta amb l’Acadèmia Internacional de Direcció d’Orquestra José Collado (A.I.D.O), i tindrà lloc en el Palau de les Arts els pròxims 8, 9, 22 i 23 de febrer. Aquesta serà la primera vegada que la nova plantilla, composta per 107 músics, tinga l’oportunitat de reunir-se i conéixer-se, ja els seus integrants van ser seleccionats el mes de gener passat després de realitzar proves a més de 350 joves músics procedents de les societats musicals de la Comunitat Valenciana i, per primera vegada, d’altres punts Espanya, com Barcelona o Granada, entre altres. La plantilla de la Jove Orquestra està integrada per músics d’entre 15 i 28 anys, i el 53% són dones.

Aquestes trobades pedagògiques culminaran amb un concert que se celebrarà el 23 de febrer a les 18.00 en Auditori del Palau de les Arts de València. En aquesta ocasió, el repertori es basarà en àries d’òpera i romances de sarsuela, que seran interpretades al costat dels alumnes de cant del Conservatori Superior de Música de València.

La presidenta de la FSMCV, Daniela González, ha indicat que “la Jove Orquestra Simfònica constitueix un dels grans projectes que la FSMCV desenvolupa per a potenciar el talent jove dels instrumentistes de corda que sorgeixen de les nostres societats musicals, un projecte que implementem ara amb la col·laboració de la prestigiosa Acadèmia AIDO, per a propiciar una experiència més enriquidora si cap als nostres músics, permetent-los treballar amb diferents directors d’orquestra”.

Daniel Gil de Tejada i Oliver Díaz, directors convidats

Seguint la línia de formació i promoció del talent jove de les nostres societats musicals, el mestre Cristóbal Soler comptarà en aquesta ocasió, a més d’amb els seus directors assistents, Saül Gómez, Vicent Mengual, i Álex Puchades, amb Daniel Gil de Tejada i Oliver Díaz en qualitat de directors convidats.

Daniel Gil de Tejada, de València i un dels directors més llorejats de la seua generació (guardonat en sis concursos internacionals) participarà en la trobada amb la Jove Orquestra Simfònica el dissabte 8 de febrer.

Al seu torn, Oliver Díaz, primer espanyol premiat amb la beca ‘Bruno Walter’ de direcció d’orquestra, farà el propi el dissabte 22 de febrer.

La Jove Orquestra Simfònica de la FSMCV naix en 2014 amb la finalitat de promocionar l’estudi i la pràctica de la música en un vessant que és complementària a l’experiència bandística i amb els objectius de fomentar l’estudi i la pràctica orquestral, proporcionar als estudiants l’oportunitat de treballar sota la direcció dels millors directors d’orquestra, accedint a un repertori orquestral d’alta qualitat i dificultat. L’orquestra desenvolupa un programa anual de trobades pedagògiques i concerts. Al seu torn, la Jove Orquestra Simfònica permet als músics viure una experiència de convivència amb altres estudiants amb els mateixos interessos i inquietuds artístiques.

Compartir:

Últimas noticias

XI Festival Música i Família

Divendres que ve 31 de maig arriba a Cocentaina l’esperat Festival “Música i Família”, organitzat per la FSMCV, la Diputació

Categorías