Search
Close this search box.

Lidón Valer és elegida nova directora de la Jove Banda Simfònica de la FSMCV per a 2022

La Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) ha anunciat que la directora castellonenca Lidón Valer Cabaleiro ha sigut triada per a estar al capdavant de la Jove Banda Simfònica de la FSMCV per a la temporada de 2022.

Lidón Valer substitueix així en el càrrec a Rafa García Vidal, director de la Jove Banda Simfònica en 2020 i 2021. Com és sabut, la batuta de la Jove Banda Simfònica de la FSMCV es renova anualment, complint així els objectius artístics i pedagògics d’aquesta, considerada una formació d’alt rendiment que reuneix excel·lents joves músics procedents de tota la Comunitat Valenciana, amb un pla de treball articulat en trobades formatives i concerts al llarg de la temporada.

No és la primera vegada que els camins professionals de la directora i la FSMCV es creuen, ja que Lidón Valer va ser directora de la Banda Simfònica de Dones de la FSMCV en la temporada 2017, realitzant diversos concerts com els celebrats a l’Auditori de Castelló, el Palau de les Arts, o la participació en els Premis Max de les Arts Escèniques i els Premis Bankia al talent musical en la Comunitat Valenciana.

WhatsApp Image 2022 01 25 at 2.32.53 PM 1
Joven Banda Sinfónica en Gandía (diciembre 2021) /// Foto Miguel Ángel Calvo

Sobre la Jove Banda Simfònica

La Jove Banda Simfònica de la FSMCV s’ha convertit, per mèrits propis, en un referent del moviment bandístic de la Comunitat Valenciana des dels seus inicis l’any 2001. Està composta per més de 110 músics de 18 i 28 anys, amb nivells acreditats en els conservatoris de grau mitjà i superior, procedents de les societats musicals de la Comunitat Valenciana. A més, els músics pertanyen a totes les comarques de la Comunitat Valenciana, com a mostra també de la vertebració territorial que es materialitza a través de les societats musicals i de la seua Federació.

Sobre la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana

La FSMCV està integrada actualment per 550 societats musicals, amb les seues respectives escoles de música, que reuneixen 40.000 músics i 60.000 alumnes que formen part d’aquest entorn associatiu i que disposen en les seues estructures de recursos humans, artístics i materials que la FSMCV pretén potenciar i difondre, com a mostra del ric patrimoni musical que atresora el nostre territori, derivat d’un moviment associatiu i cultural considerat únic en el món.

Compartir:

Últimas noticias

XI Festival Música i Família

Divendres que ve 31 de maig arriba a Cocentaina l’esperat Festival “Música i Família”, organitzat per la FSMCV, la Diputació

Categorías